Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chefs steken zilte asperges op de Brabantse Wal

SVH Meesterkok Niels van den Berg nam namens Rungis collega-chefs op sleeptouw door de Brabantse Wal, het oudste aspergegebied van Nederland. "Samen zijn we op de fiets gesprongen, de aspergestekers liggen klaar en de omgeving doet de rest", vertelt hij. Volgens Niels was het een geslaagde dag, waarin zijn collega's nog beter kennis maakten met de ziltig smakende Brabantse Wal asperge. Die smaakt duidelijk anders dan de zoetere Limburgse asperges, proefden de chefs. In 2016 is de Brabantse Wal Asperge erkend als Europees Streekproduct en staat daardoor in het rijtje van Goudse Kaas, Parmaham en de Opperdoezer Ronde.



Oogst
Op het veld van aspergeteler Corné Ooms konden de koks zelf asperges steken om te ervaren wat er allemaal bij de oogst komt kijken. "Koks uit bijvoorbeeld Utrecht en Amsterdam waren echt verbaasd dat er zoveel werk aan asperges vastzit", vertelt Corné aan BN De Stem. Het gaat volgens hem fantastisch met de Brabantse Wal asperge. "Ondanks de kou op dit moment hebben alle verkooppunten nog voldoende asperges. Het seizoen is dit jaar heel vroeg begonnen. Met Pasen verkochten we al volop asperges. Dat is in vijftien jaar niet voorgekomen.''



Rauw
Chef Rob Leenaerts van restaurant Jagersrust liet proeven van bijzondere bereidingen van de asperge: aspergekaviaar, aspergegel en een gemarineerde en licht gerookte (rauwe) asperge. Meesterkok Niels liet zijn collega's kennismaken met andere bijzondere producten als poeder van rode biet en kappertjes, geroosterd hennepzaad en zeewier uit de Oosterschelde. Volgens Niels groeien in de Oosterschelde meer dan 200 soorten zeewier, die allemaal eetbaar zijn.
















Voor meer informatie
Rungis B.V.
Verkoop & advies
Transportweg 34
2991 LV Barendrecht
T: +31 180 617899
verkoop@rungis.nl
www.rungis.nl

 
Publicatiedatum: