Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Chefs steken zilte asperges op de Brabantse Wal

SVH Meesterkok Niels van den Berg nam namens Rungis collega-chefs op sleeptouw door de Brabantse Wal, het oudste aspergegebied van Nederland. "Samen zijn we op de fiets gesprongen, de aspergestekers liggen klaar en de omgeving doet de rest", vertelt hij. Volgens Niels was het een geslaagde dag, waarin zijn collega's nog beter kennis maakten met de ziltig smakende Brabantse Wal asperge. Die smaakt duidelijk anders dan de zoetere Limburgse asperges, proefden de chefs. In 2016 is de Brabantse Wal Asperge erkend als Europees Streekproduct en staat daardoor in het rijtje van Goudse Kaas, Parmaham en de Opperdoezer Ronde.



Oogst
Op het veld van aspergeteler Corné Ooms konden de koks zelf asperges steken om te ervaren wat er allemaal bij de oogst komt kijken. "Koks uit bijvoorbeeld Utrecht en Amsterdam waren echt verbaasd dat er zoveel werk aan asperges vastzit", vertelt Corné aan BN De Stem. Het gaat volgens hem fantastisch met de Brabantse Wal asperge. "Ondanks de kou op dit moment hebben alle verkooppunten nog voldoende asperges. Het seizoen is dit jaar heel vroeg begonnen. Met Pasen verkochten we al volop asperges. Dat is in vijftien jaar niet voorgekomen.''



Rauw
Chef Rob Leenaerts van restaurant Jagersrust liet proeven van bijzondere bereidingen van de asperge: aspergekaviaar, aspergegel en een gemarineerde en licht gerookte (rauwe) asperge. Meesterkok Niels liet zijn collega's kennismaken met andere bijzondere producten als poeder van rode biet en kappertjes, geroosterd hennepzaad en zeewier uit de Oosterschelde. Volgens Niels groeien in de Oosterschelde meer dan 200 soorten zeewier, die allemaal eetbaar zijn.
















Voor meer informatie
Rungis B.V.
Verkoop & advies
Transportweg 34
2991 LV Barendrecht
T: +31 180 617899
verkoop@rungis.nl
www.rungis.nl

 

Publicatiedatum: 28-4-2017

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: