Landbouw is Muriollo's belangrijksten bron van inkomsten en zijn hele familie is bij de productie betrokken. Iedereen heeft zijn eigen taak, variërend van de teelt tot het bedrijfsmanagement. Daarnaast heeft Muriollo 20 werknemers in dienst wat hem in 2015 de titel 'Beste Producent' opleverde.
Het bedrijf krijgt ook steun van Armando Jiménez die al twintig jaar als teler en inspecteur werkzaam is in de Costa Ricaanse biosector. Jiménez is bekend met alle lokale aspecten van de bioteelt en heeft een ruime kennis van de teelt van ananas, gember, kurkuma en zoete aardappelen.
Kurkuma, ook wel bekend als geelwortel, behoort tot de gemberfamilie. Het fijngemalen poeder van de wortel is een belangrijk ingrediënt in currymixen. Verse kurkuma geeft gerechten een verrukkelijke smaak en uitstraling.
Kurkuma bezit daarnaast ontstekingsremmende eigenschappen en bevordert de spijsvertering. Het product wordt al duizenden jaren in de Indiase keuken gebruikt. De kurkuma plant doet er 6 tot 9 maanden over om zich te ontwikkelen waardoor er maar éénmaal per jaar geoogst kan worden.
In Azië is de plant al duizenden jaren geliefd als smaakmaker en vanwege zijn heilzame eigenschappen. De licht pittige smaak geeft Aziatische gerechten hun kenmerkende smaak en gember is bovendien een effectief middel tegen verkoudheden. Muriollo teelt sinds 2015 biologische gember op een perceel van 2 hectare.
Costa Rica telt slechts vijf miljoen inwoners. De belangrijkste agrarische exportproducten van het land zijn bananen en ananas. Internationale fruitbedrijven zoals Dole en Chiquita hebben er grote plantages waar zij gebruik maken van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen.