Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nachtvorst bedreigt Britse blauwebessenoogst

Voor grote delen van het Verenigd Koninkrijk wordt de komende dagen nachtvorst voorspeld en in Schotland zal mogelijk zelfs sneeuw vallen. Deze weersomstandigheden zijn zeker niet ongebruikelijk in deze tijd van het jaar, ware het niet dat dankzij het recente zachte voorjaarsweer veel gewassen eerder dan gebruikelijk in bloei zijn gekomen. 

Chris Chinn van Cobrey Farms in het Dal van de Wye legt uit dat strenge vorst alle aspergepunten die boven de grond uitsteken kan verwoesten, waardoor de oogst een week vertraging oploopt. "Over het algemeen is het zo dat de aspergepunten verbuigen en verkleuren door de vorst. Vannacht hadden we één graad vorst maar hoewel dit de productie zal afremmen, is er geen schade aan de asperges."

"De gevolgen voor de blauwebessen- en bonenproductie baren Chinn grotere zorgen. De blauwebessenstruiken bloeien en verkeren in een kwetsbaar stadium. De schade kan dan ook fors oplopen. Bonen worden ook in de vollegrond geteeld en verkeren eveneens in een kwetsbare fase. "Eigenlijk hebben we geen oplossing om ze te beschermen. Er zijn wel manieren maar we verwachten dat het kwik niet beneden de min één zal dalen. Als er vijf graden vorst verwacht werd, dan zouden we echt maatregelen moeten treffen, maar hiervan is geen sprake."

Het Dal van de Wye bevindt zich in Herefordshire in het westen van Engeland waar het klimaat doorgaans milder is vanwege de warme luchtstroom vanaf de Atlantische Oceaan. 

Voor meer informatie:
Chris Chinn
Cobrey Farms
Tel: +44 (0) 1989 562770
Email: chris@cobrey.co.uk
www.cobrey.co.uk

Publicatiedatum: