Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
AGF-speciaalzaken Tilburg dicht op Koningsdag

Tholen – Komende donderdag viert de koning zijn 50e verjaardag in Tilburg. Een feestje voor de stad maar of de ondernemers ervan profiteren? Het bezoek van de koning is een ingrijpende gebeurtenis voor de stad. AGF-speciaalzaken sluiten die dag hun deuren. Koningsdag is een zondag en veel klandizie wordt er niet verwacht. De dagen voorafgaand spelen ondernemers wel in op de komst van de koning, maar veel uitgebreider dan andere jaren is het niet. 


Angela Timmermans proost op de koning met gezonde Oranje Bitter

"Gezien het weer hebben we overwogen om de hutspot extra aandacht te geven dit jaar maar daar zien we toch vanaf", zegt Angela Timmermans van René Timmermans Groente en Fruit. De dag voor Koningsdag geven ze extra aandacht aan koninklijke producten. "De zomerkoninkjes staan buiten en we hebben vandaag een gezond Oranje Bittertje in de aanbieding." Winkelcentrum Westermarkt waar hun zaak is gevestigd, speelt als geheel in op Koningsdag. De winkels en paden zijn versierd en de bakker pakt uit met oranje gekleurde traktaties, vertelt Angela. 


De winkel van Groente & Fruit Gewoon Vers AaBe

Winkelcentrum AaBe is ook versierd en winkeliers delen oranje kroontjes van papier uit aan bezoekers. Een knipoog naar Koningsdag vertelt Kelly van Aarle, van de Gebroeders van Aarle die het management van Groente & Fruit Gewoon Vers AaBe voor haar rekening neemt. Kelly: "Wij voeren een drietal acties uit. In de winkel een speciale oranje salade, in de buitenpresentatie staan zomerkoninkjes met slagroom en allerlei soorten citrus."


De kraam van Groenten & Fruithandel Cruyssen

Gezien het bezoek van de koning is de stand van markthandel Groente en Fruithandel Cruyssen op Koningsdag gesloten. De acties voorafgaand aan het bezoek zijn niet anders dan andere jaren laat eigenaar Robert Cruyssen weten. 


De winkel van Appelsien in het centrum van Tilburg

Midden in het centrum van Tilburg ligt Appelsien. Eigenaresse Jacqueline Hurkmans: "Hier hebben we iedere dag natuurlijk de appeltjes van oranje. In het kader van de komende Koningsdag ga ik daarmee niets extra's doen, ook omdat het weer niet meewerkt en het vakantie is. Het hoofd van de mensen staat niet echt op boodschappen doen. Wel doe ik met de andere ondernemers mee om de straat feestelijk oranje te versieren." Maar andere kleuren vindt de koning ook leuk, weet Jacqueline via een collega-ondernemer die de bloemen heeft verzorgd bij het Koningsconcert twee weken geleden. De koning krijgt al heel vaak oranje bloemen aangeboden, dus maakte zij een boeket in rood-wit-blauw.

Appelsien ligt niet op de route die het koninklijk bezoek zal afleggen en heeft dus geen last van alle veiligheidsmaatregelen rondom het bezoek. "Het is echt heel heftig wat er gebeurt", vertelt Jacqueline. "De binnenstad is al dagenlang afgesloten en elke winkel langs de route wordt gescreend. Her en der worden sluipschutters en roadblocks neergezet." Jacqueline sluit morgen haar winkel "Dan heb ik legaal een dagje vrij. De mensen begrijpen het wel als mijn winkel morgen dicht is. Ik hoop dat het een mooie dag wordt waar iedereen kan gaan genieten van al het moois dat is georganiseerd", besluit Jacqueline.

Voor meer informatie:

René Timmermans Groente en Fruit
Westermarkt 114
Tilburg
T: 013 463 6270
www.timmermans.versvooru.nl

J. Cruyssen Groenten & Fruit
Stevenzandsestraat 17
5021 HA Tilburg
T: 06-19456591
www.groenteenfruittilburg.nl

Groente & Fruit Gewoon Vers AaBe
Aabestraat 6
Tilburg
T: 013 303 1198


Appelsien
Heuvelstraat 131
Tilburg
T: 013-5361059
info@appelsien.com
www.appelsien.com


Publicatiedatum: 26-4-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: