Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ierse aardappelafzet nam met Pasen toe

De Irish Farmers Association (IFA) zegt dat Pasen een impuls aan de aardappelhandel heeft gegeven. Daarnaast blijft het weer aan de koude kant, waardoor er de komende weken veel aardappelen geconsumeerd zullen worden. 

Volgens de IFA stegen de prijzen in de groothandelsmarkt opnieuw. Het aantal verkopers en de voorraden nemen af. IFA: "Kopers aanvaarden dat ze meer moeten betalen om de voorraad te verzekeren. Telers willen echter de zekerheid hebben dat de winst hoger is, maar deze dekken in werkelijkheid niet eens de kosten voor de opslag."

Ex-Farm Prices in Euros
Low
High
Average
Rooster Box
300
350
330
Rooster 10kg
3.50
4.00
3.70
Kerrs Pinks 10kg
3.20
3.60
3.30
Whites Box
290
310
295
Golden Wonder 10kg
5.00
6.00
5.50

Het poten is de afgelopen dagen snel gegaan, omdat alle regio's kansen zien. Telers merken op dat het lastig is om goede grond te vinden en dat het heel duur is. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat de markt voor aardappelen van matige kwaliteit afneemt. Volgens de IFA is het daarom niet slim om aardappelen telen op een tweederangs stuk grond. Te veel betalen voor een goed stuk land is echter ook niet aan te raden, omdat er mogelijk een overaanbod kan optreden. 

bron: potatobusiness.com

Publicatiedatum: 26-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: