Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
betalingen 2016 bekend gemaakt

Gaat GMO-pauzejaar sector 13,4 miljoen kosten?

Tholen - In 2016 is er 44,7 miljoen euro GLB-subsidie uitgekeerd aan de tuinbouwsector. Dat is iets minder dan in 2015, toen er nog ruim 46 miljoen werd uitgekeerd. Het meeste geld ging naar de producentenorganisaties: ruim 39 miljoen euro. Dat is 5 miljoen minder dan vorig jaar. 

Klik hier voor een uitvergroting en de cijfers vanaf 2012

Van Nature op kop
Dit jaar kreeg telerscoöperatie Van Nature het meeste subsidie uitgekeerd: ruim 8,5 miljoen euro. Op twee staat Veiling ZON met bijna 8 miljoen en de derde plaats gaat naar Best of Four met 7,7, miljoen euro

Subsidie uitgekeerd tbv de actieprogramma's: 




Pauzejaar
Het rekenjaar loopt van 16 oktober 2015 tot en met 15 oktober 2016. Dat is ook waarom de effecten van het GMO-pauzejaar nog niet zichtbaar zijn. Coforta, Van Nature en Veiling Zaltbommel hebben een pauzejaar ingelast vanwege onduidelijkheid rond de nieuwe regels. Zij kregen dit jaar gezamenlijk nog ruim 13,4 miljoen euro subsidie. 





Rusland
In totaal is er nog voor ruim 366.000 euro product uit de markt gehaald in verband met de Russische boycot. Daarbij ging het om fruit, maar ook om paprika's. Vooral telers die niet aangesloten waren bij een erkende telersvereniging, wisten de subsidie te vinden.