Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Craig McBain, directeur Halls

"Wij willen deel uitmaken van de oplossing"

Terwijl Halls zijn aanwezigheid wereldwijd blijft uitbreiden, blijft het bedrijf trouw aan zijn Zuid-Afrikaanse wortels. "Hier hebben we onze pioniersmentaliteit en liefde voor het vak vandaan," vertelt Craig Mc Bain, directeur. Alleen al in Zuid-Afrika is Halls verantwoordelijk voor 7.000 hectare landbouwgrond, waarvan 1.200 hectare geïrrigeerde boomgaarden.

"Halls is een volledig verticaal geïntegreerd AGF-bedrijf dat een breed scala aan exoten teelt, importeert, verpakt, vermarkt en distribueert. Het bedrijf richt zich echter vooral op avocado's. Halls werkt vanuit 4 locaties in Europa, in Kent (Verenigd Koninkrijk), Parijs (Rungis markt), Marseille en Rotterdam. Vanuit deze locaties worden retailers, groothandelaren en foodservicebedrijven in heel Europa bevoorraad.



Zorg voor het milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn van fundamenteel belang voor Halls. Het bedrijf heeft niet gewacht totdat de Zuid-Afrikaanse regering in 1994 nieuwe landwetten invoerde. "Het was voor ons al duidelijk dat het noodzakelijk was voor de ontwikkeling van Zuid-Afrika dat land van blanke eigenaren naar zwarte eigenaren over moest gaan. Als grondbezitter wilden we onderdeel zijn van deze transitie," vervolgt Mc Bain. "We zijn samen gaan werken met het ministerie van Grondzaken en hebben de grootste vaststellingsovereenkomst van die tijd gesloten, waarbij 6.000 hectare aan de regering werd verkocht en vervolgens werd overgedragen aan het Matsafeni Trust. Dit was één van de meest succesvolle landvorderingsprojecten van overheid en particuliere sector."

Ook vandaag de dag speelt Halls nog een belangrijke rol in het leveren van essentiële ondersteuning en financiële dienstverlening aan Matsafeni Mdluli Farms. Al vijftien jaar lang is het een winstgevende onderneming die in Zuid-Afrika een voorbeeldfunctie. Mc Bain voegt er aan toe dat de samenwerking met het Matsafeni Trust zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld en bewijst dat er een beter Zuid-Afrika voor iedereen mogelijk is.

"Het bedrijf blijft in ontwikkeling," legt Terry Mdluli uit, directeur van Matsafeni Mdluli Farms. "Toe we het overnamen, was tuinbouw nieuw voor ons en we waren afhankelijk van de samenwerking met Halls om productief te worden." 

Halls is een bedrijf dat gebouwd is op menselijke waarden en samenwerking is diep verankerd in zijn lange bedrijfsgeschiedenis. Het bedrijf schonk 150 hectare om huisvesting voor 440 van zijn huidige en voormalige werknemers mogelijk te maken en werd hiervoor onderscheiden met de Govan Mbeki Award. Daarnaast heeft Halls delen van de wetlands van Nelspruit in ere hersteld en land geschonken aan de National Botanical Society om het behoud van het natuurgebied rondom de Crocodile River veilig te stellen. 

"De toekomst ziet er veelbelovend uit. De avocadosector groeit en wij willen meegroeien. We willen blijven investeren in tuinbouw, niet alleen in Zuid-Afrika maar overal ter wereld," aldus Mc Bain.

Publicatiedatum: