Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse kiwiteler zet windturbine in tegen vorst

Zoals voorspeld is Midden- en Noord-Italië getroffen door vorst. In het gebied van Romagna tot Piëmont daalden de temperaturen op vele plaatsen tot onder het vriespunt.

Teler Daniele Peroni uit Faenza legt uit dat hij goede resultaten heeft bereikt door een windturbine te gebruiken. "De turbine is toereikend voor 2,5 hectare. We hebben de temperatuur in de gaten gehouden en zodra deze het vriespunt bereikte, hebben we de turbine geactiveerd." 

Windturbines zijn populair in de regio Ravenna. Deskundige William Pratizzoli legt uit dat door de turbine te gebruiken koudere luchtlagen met warmere lucht worden vermengd. 



In de regio waar de kiwiplantages van Peroni gelokaliseerd zijn, daalde de temperatuur tot onder de nul graden. In het gebied rondom de windturbine bleef het kwik daarentegen boven de 1 - 2 °C steken. De turbine stond tussen 3 en 6 uur aan, waarna de temperatuur weer geleidelijk begon te stijgen.

"We hebben de windturbine 30 jaar geleden geplaatst maar we hoeven hem gelukkig niet jaarlijks tegen nachtvorst in te zetten. We gebruiken de turbine om de bestuiving van onze kiwi's te bevorderen. Ons exemplaar is enigszins gedateerd en werkt op een 120 cv dieselmotor."

Publicatiedatum: