Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitpromotie door ontwikkeling attractiepark Fruitrijk

Tholen – Rivierenland, een streek met de regio's Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal, heeft een grote publiekstrekker nodig om de economie te stimuleren. Het idee om een dagattractie en belevingscentrum rondom het thema fruit te gaan ontwikkelen, ontstond zo'n 10 jaar geleden. De uitvoering daarvan komt nu met rasse schreden in zicht, zegt Richard de Bruin, directeur van het Regionaal Bureau Toerisme van Rivierenland. "Een recent uitgevoerde haalbaarheidsstudie heeft laten zien wat de impact op de streek is. Diverse geïnteresseerde partijen hebben zich bij ons gemeld. Binnenkort gaan we met hen op werkbezoek naar het buitenland om te laten zien wat we bedoelen. Het zou zomaar kunnen dat de eerste steen binnen vijf jaar wordt gelegd."


Impressie attractiepark Fruitrijk

De haalbaarheidsstudie geeft aan dat er bij 350.000 bezoekers per jaar een totale omzet van €7,5 miljoen behaald kan worden. Indirect kan de aanwezigheid van de attractie leiden tot een omzet van €4,5 miljoen in de nabijgelegen regio. Onder de geïnteresseerde partijen bevinden zich ook fruittelers. "Het schort in deze omgeving aan een overdekte attractie die jaarrond beleving kan bieden. Met Fruitrijk zetten we in op streekbeleving rondom het thema fruit. Deze ontwikkeling steunt op vier pijlers: retail, gastronomie, attractie en evenementen. We willen bezoekers laten zien, proeven, beleven, ruiken. Indirect zal dat de afzet van fruit verder stimuleren", besluit Richard.


Voor meer informatie
RBT Rivierenland
Edisonring 6
6669 NB Dodewaard
www.rivierenland.biz
richard@rivierenland.biz