Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Capespan en Cool Fresh helpen jeugd in Zuid-Afrika

Het in Nederland gevestigde Cool Fresh International gaat samenwerken met de CSR divisie van Capespan en een aantal NGO's. Ze werken samen in een jeugdontwikkelingsproject in de Oostkaap van Zuid-Afrika. In de Sundays River Valley  – het meest vruchtbare citrusgebied van Zuid-Afrika – zal het eerste gedeelte van het project starten. Vijf partijen zullen sociale uitdagingen aangaan in verscheidene achtergestelde gemeenschappen. The Thembalethu Aids & Edu Trust wordt sinds 2005 erkend als een Public Benefit Organisation (NGO). Ze organiseren outreach programma's aan hulpbehoevende gemeenschappen in de Sundays River Valley. De organisatie leidt verscheidene activiteiten, zoals jeugdontwikkeling, trainingen van kleuterleerkrachten, een voedingsschema voor kleuters en tuinprojecten.De NGO Little Libraries uit Kaapstad is in 2013 opgericht door Camille Quine. De organisatie introduceert literatuur aan kleuterdagverblijven in onderontwikkelde landelijke gemeenschappen door boekenkasten te vullen met boeken voor kinderen van 1 tot 5 jaar. Sinds de oprichting heeft de organisatie bijna 200 bibliotheken geïnstalleerd. Daarnaast zijn er ook faciliteiten voor handwerken en voor de ontwikkeling van motorische vaardigheden.The Stars in their Eyes Foundation (een liefdadigheidsorganisatie, in 2006 opgericht door Cool Fresh) leidt een ontwikkelingsprogramma voor gemeenschappen, waarbij sport de drijvende kracht is. De organisatie is betrokken bij de training van ongeveer 800 coaches uit meer dan 240 gemeenschappen uit Zuid-Afrika. Capespan, de grootste fruitexporteur in Zuid-Afrika, richtte de Capespan Foundation een decennium geleden op. Het bedrijf voert verscheidene programma's door, zoals maatschappelijke ontwikkelingsprogramma's, gezondheidsprogramma's en onderwijsprogramma's. Dit wordt aangestuurd door de Corporate Social Responsibility Division van het bedrijf, wat ook wel bekend staat als het Capespan Blue Hand Programme. Cool Fresh International wil sinds 2003 het maatschappelijk verantwoord ondernemen in de versproductsector ontwikkelen. Het bedrijf is de enige exploitant van versproducten in Europa met een officiële certificatie volgens de CSR Performance Ladder 4 management richtlijn. 

De landbouwgemeenschappen in de Sundays River Valley worden geconfronteerd met de seizoensgebonden werkgelegenheid in de lokale citrusindustrie, de enige grootste arbeidsmarkt in de regio. De lokale gemeenschappen kampen met armoede en de bijbehorende sociale misstanden. Jonge mensen krijgen onvoldoende gezondheidszorg, voeding, onderwijs en sportmogelijkheden. 

Door hun afzonderlijke en gezamenlijke ervaringen en vaardigheden te gebruiken, willen de projectpartners een project opbouwen, zodat ze inbreng en betrokkenheid van verscheidene belanghebbenden uit de toeleveringsketen krijgen. De komende 24 maanden zou dit moeten resulteren in een reeks gebeurtenissen die 'new beginnings' voor lokale gemeenschappen moeten creëren. Hierbij valt te denken aan sterk jeugdleiderschap, sportprestaties, toegenomen geletterdheid en een harmonieuze samenwerking tussen gemeenschappen. 

Ansonette van der Merwe (CSI Manager van Capespan) zei dat samenwerkingsverbanden de impact en de reikwijdte op gemeenschapsontwikkelingen kunnen laten toenemen. Ze deed een oproep aan de lokale overheid om samen te werken met de vijf organisaties. 

Voor meer informatie:
Nic Jooste
Cool Fresh International
Tel: +31 88 3 777 111
info@coolfresh.nl


Publicatiedatum: 24-4-2017

  

Reacties:


weer lekker bezig!!!

groetjes, wim
wim, ridderkerk - 25-4-2017 11:19:38


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: