Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Finland: Kesko sluit meer winkels

VK krijgt mogelijk importheffing van 22% door Brexit

Zweden: kwartaalomzet Axfood neemt toe
In het eerste kwartaal is de omzet van de Zweedse retailer en groothandelaar Axfood toegenomen met tot SEK 10,6 miljard (€1,1 miljard). Jaar op jaar is dit een toename van 3,2%. De totale winst nam met 3,7% toe tot SEK 397 miljoen (€41 miljoen). De netto winst voor deze periode was SEK 309 miljoen (€32 miljoen), oftewel SEK 1,47 (€0,15) per aandeel. (esmmagazine.com)

Sligro heeft omzettoename in eerste kwartaal
De Nederlandse groothandelaar Sligro had in het eerste kwartaal een omzettoename van 5,8% tot €669 miljoen. Als de invloed van overnames buiten beschouwing wordt gelaten, steeg de omzet met 2,5%. De omzet van het supermarktsegment van het bedrijf daalde met 0,2%. De like-for-like-omzet bij de EMTÉ-keten nam in dezelfde periode af met 1,2%. (esmmagazine.com)

Rusland: meer dan 15% omzetgroei voor  Lenta 

De Russische supermarktketen had in het eerste kwartaal van 2017 een omzetgroei van 17,2% tot RUR 77,9  miljard (€1,29 miljard. In dezelfde periode van 2016 was de omzet nog RUR 66,5 miljard (€1,1 miljard). De like-for-like-omzet nam jaar op jaar met 1,7% toe. (esmmagazine.com)

Singapore: FairPrice vermindert voedselverspilling
De inspanningen van het in Singapore gevestigde FairPrice om de voedselverspilling te verminderen hebben effect gehad. In de periode van 2015 tot 2016 heeft de supermarktketen 48 ton minder voedsel weg hoeven gooien. De totale verspilling van voedsel is van 1.326 ton in 2015 afgenomen tot 1.278 in 2016. Om de verspilling tegen te gaan was FairPrice begonnen met het tegen kortingsprijzen verkopen van misvormde groente en fruit. Ook heeft de keten onverkochte conserveproducten gedoneerd aan voedselbanken. (straitstimes.com)

VK krijgt mogelijk importheffing van 22% door Brexit

Britse consumenten krijgen mogelijk te maken met een belastingtarief van 22% op voedingsmiddelen die vanuit de EU worden geïmporteerd, aldus het British Retail Consortium (BRC). Dit scenario vindt plaats als minister-president Theresa May er niet in slaagt om een handelsakkoord met Brussel te sluiten in de twee jaar die nog over zijn voordat het Verenigd Koninkrijk uit de EU stapt. Bijna 80% van de Britse voedselimport komt vanuit EU-lidstaten. Als er geen handelsovereenkomst wordt gesloten, moeten het Verenigd Koninkrijk en de EU elkaar behandelen als normale leden van de Wereldhandelsorganisatie. "Dit zou leiden tot een stijgende druk op retailprijzen," aldus het BRC. (Reuters)

Finland: Kesko sluit meer winkels

Kesko gaat in verband met de overname van de keten Suomen Lahikauppa 42 buurtwinkels sluiten. Eerder werd gezocht naar een kandidaat om de winkels over te nemen, maar dit is niet gelukt. De Finse mededingingsautoriteit stelde als voorwaarde voor de overname dat 60 vestigingen van het winkelnetwerk van in totaal 600 locaties van Lahikauppa werden verkocht. Kesko heeft slechts 10 vestigingen kunnen verkopen, waarop de mededingingsautoriteit heeft ingestemd met de sluiting van de 42 winkels en de renovatie van de 8 overgebleven winkels tot Kesko-vestigingen. Lahikauppa wordt voor €60 miljoen door Kesko overgenomen. (Reuters)

Rusland: kwartaalomzet van X5 Group met 26,4% omhoog

De Russische X5 Retail Group had in het eerste kwartaal een netto omzetgroei van 26,4%. De like-for-like-omzet steeg met 7,3%. Volgens X5 bleef de omzet sterk, ondanks dat dat de prijsinflatie in Rusland iets is afgenomen. In alle formats van de groep was de like-for-like-omzet positief. X5 heeft in deze periode 630 nieuwe vestigingen geopend, terwijl in dezelfde periode van vorig jaar er 377 nieuwe locaties in bedrijf gingen. (esmmagazine.com)

VS: Marsh gaat winkels sluiten
Marsh gaat in mei zeven winkels sluiten, waaronder drie in Indianapolis. Het bedrijf geeft aan dat de winkels worden opgedoekt wegens aanhoudend zwakke resultaten. "Dit is een erg moeilijke beslissing voor ons, omdat we al jaren actief zijn in deze gemeenschappen en we veel geweldige relaties met onze consumenten hebben opgebouwd," aldus een woordvoerder van Marsh. Het bedrijf gaat proberen om stafleden die bij Marsh werkzaam willen blijven onder te brengen bij een van de andere vestigingen. (theindychannel.com)

Walmart wil met leveranciers CO2-uitstoot tegengaan
Wal-Mart heeft een zogeheten duurzaamheidsplatform geïntroduceerd. Met dit platform wil Walmart leveranciers aansporen om net als Walmart zelf zich toe te leggen op het verminderen van de CO2-uitstoot binnen de leveringsketen. Het platform heeft de naam Project Gigaton, dat als doel heeft om met 2030 de hoeveelheid CO2-uitstoot met een gigaton te verminderen. Leveranciers die zich bij het platform aansluiten krijgen een toolkit om de uitstoot tegen te gaan. (cnbc.com)

Target en Wegmans onderscheiden voor duurzaamheid

De  Professional Retail Store Maintenance Association (PRSM) heeft de Amerikaanse retailers Target Corp. en Wegmans Food Markets onderscheiden met de 2017 PRSM Innovation in Sustainability Award. De onderscheiding wordt ieder jaar uitgereikt aan bedrijven die aangesloten zijn bij PRSM voor inspanningen op het gebied van duurzaamheid. De onderscheiding werd op 20 april in Dallas uitgereikt tijdens de nationale conferentie van PRSM. (progressivegrocer.com)


Ontslagronde bij Walmart Canada 

Walmart Canada gaat in verband met een reorganisatie een groot aantal werknemers ontslaan. Woordvoerder Alex Roberton wilde niet bekend maken hoeveel banen zouden worden gesaneerd, maar gaf wel aan dat het aantal dat zal vallen lager zal liggen dan de 475 ontslagen die eerder in de media werden genoemd. (canadiangrocer.com)

VS: Reorganisatie bij Hy-Vee 
Hy-Vee heeft onlangs zijn bedrijfsvoering gereorganiseerd, om zo meer te focussen op speciale afdelingen voor gezondheid, restaurants en IT. Door de reorganisatie worden in de komende weken 70 nieuwe vacatures geopend. 20 vacatures zijn bestemd voor het Market Grille-restaurantconcept en voor de ontwikkeling van HealthMarkets, een afdeling van Hy-Vee die is gericht gezondheidsproducten. (fooddive.com)

De interesse van Kroger in Whole Foods
Klik hier om het artikel te lezen.


Publicatiedatum: 24-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: