Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spanje: Courgetteprijzen laag door slechte planning

De landbouworganisaties ASAJA en COAG Almería hebben marketeers in de provincie opgeroepen om informatie te coördineren en uit te wisselen. De bedoeling is een betere planning van seizoenen en te voorkomen dat de markt instort, rekeninghoudend met de teeltschema's van andere Spaanse productiegebieden.

De organisaties zijn het erover eens dat er iets moet gebeuren. Gezien de maandenlange ernstige problemen met bijvoorbeeld courgettes, die nauwelijks 15 cent per kilo halen, stellen ze een commerciële revolutie voor waarbij de verschillende coöperaties en lokale telers informatie gaan uitwisselen. Hierbij benadrukken vertegenwoordigers van ASAJA en COAG het belang van telerslidmaatschap van een coöperatie om de voorgestelde actielijnen uit te kunnen voeren. Momenteel is bijvoorbeeld slechts 18% van de courgettetelers lid van een coöperatie.

"Dit is geen individuele strijd, zo zit de sector niet in elkaar. We moeten onszelf commercieel organiseren om marktmisbruik tegen te gaan."
Publicatiedatum: