Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
met SI Foodware

Banken Champignons Group stroomlijnt processen over bedrijven heen

Banken Champignons Group is een van de meest vooraanstaande internationale teelt- en handelsbedrijven in champignons, paddenstoelen en paddenstoelenspecialiteiten. De vraag naar producten van Banken Champignons neemt snel toe, omdat de samenleving steeds gezonder wordt. En daar past de paddenstoel perfect in. "We zijn de afgelopen jaren enorm gegroeid, zowel nationaal als internationaal", zegt Rob Banken naast zijn broer Jurgen mede directeur van het familiebedrijf. "We zijn op het punt gekomen om onze bestaande ERP-oplossing te updaten en voor meer bedrijfsprocessen uit te rollen om deze groei te kunnen managen. We maken al gebruik van SI Foodware ERP van Schouw Informatisering, maar we zetten nog niet alle functionaliteit in die dit pakket biedt op het moment. Na deze update is de applicatie weer complementair aan onze groeistrategie."

Eenvoudig nieuwe entiteiten uitrollen met Dynamics ERP
Het bedrijf wil op verantwoorde wijze groei realiseren en uitgroeien tot de top drie in de Europese champignonmarkt. SI Foodware, de food specifieke ERP-oplossing op basis van Microsoft Dynamics ERP ondersteunt dit streven. Rob Banken legt uit waarom het voor Banken Champignons zo belangrijk is de volgende stap in hun automatiseringsstrategie te zetten: "We willen graag up-to-date blijven. Met de nieuwste versie zijn wij daarnaast in staat om onze bedrijfsprocessen over de bedrijven heen te stroomlijnen. We zitten momenteel in drie landen met zes lokale vestigingen. Met de nieuwste ERP oplossing SI Foodware wordt het eenvoudig om nieuwe entiteiten te gaan uitrollen."

Kwaliteitsregistratie in ERP oplossing via tablets
Voor Banken Champignons staat hoge kwaliteit van de champignons centraal. De kwaliteit bepaalt hier de richting van de goederen. Kwaliteitscontroles worden straks via tablets in SI Foodware geregistreerd, zodat er optimaal voldaan kan worden aan de eisen van de klant. Ook de snelheid van het systeem is een belangrijke factor. De champignons die 's ochtends binnenkomen, zijn 's middag al weer weg. Dit betekent dat er een korte tijd is tussen het bestel- en vertrekmoment van de vrachtwagens. Doordat alle processen geautomatiseerd zijn in SI Foodware en er gebruik wordt gemaakt van RF-scanning, wordt ook dit ondervangen in het nieuwe systeem.

Goede ervaring met ERP partner Schouw en SI Foodware
Vanaf het begin was het voor Rob Banken meteen duidelijk dat ze wederom met Schouw Informatisering als ERP partner het nieuwe traject ingaan. 'Onze goede en persoonlijke relatie met Schouw, hun kennis van de voedingsindustrie en onze eigen ervaring met SI Foodware zorgden ervoor dat we wederom voor Schouw kozen. Schouw heeft een goede visie van wat er leeft binnen Banken Champignons en kan hier de juiste producten voor aanreiken. Onze organisaties passen heel goed bij elkaar, we spreken dezelfde taal.'

Automatiseringsstrategie van Banken Champignons
Rob Banken ziet de implementatie als een waardevolle investering voor de toekomst. Er wordt gestart met de implementatie bij de twee vestigingen in Nederland, waarna de vestiging in Polen in de volgende fase wordt meegenomen in de automatiseringsstrategie van Banken Champignons.

Voor meer informatie: www.schouw.org.

Publicatiedatum: