Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hessen: aanhoudende kou zou appeloogst kunnen beïnvloeden

Met temperaturen onder het vriespunt leek het in de nacht van woensdag op donderdag in de Duitse deelstaat Hessen wel weer winter, meldt Proplanta.de. De 'Deutsche Wetterdienst' (DWD) deelde in Offenbach mee dat er in Schlüchtern, Dillenburg en op de berg Wasserkuppe temperaturen van ongeveer min zes graden Celsius zijn gemeten.

"De temperaturen lagen op de meeste plaatsen rond het vriespunt", zei meteorologe Magdalena Bertelman. Qua gemiddelde temperaturen zit de maand april dankzij het milde begin van de maand weliswaar nog steeds licht in de plus. Hier kan echter in de komende dagen verandering in komen. "Momenteel ziet het er naar uit dat het voorlopig koud blijft", aldus Magdalena.

Over schade in de landbouwsector vanwege de lage temperaturen was bij de landbouworganisatie van de deelstaat in Friedrichsdorf afgelopen donderdag nog niks bekend. "Als het zo doorgaat, zou de kou op sommige plaatsen echter gevolgen kunnen hebben", zei woordvoerder Bernd Weber waarbij hij als voorbeeld appelen noemde. In de komende weken zal dit moeten blijken.

Al met al hoeft men echter niet in paniek te raken door de actuele temperatuurdaling. De geringe waterreserves in de grond zijn bijvoorbeeld problematischer. Aangezien het in de afgelopen maanden weinig heeft geregend, wachten de telers dringend op neerslag, vertelde Weber.
Publicatiedatum: