Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Productievolume bereikt mogelijk recordhoogte

"Beste start van het Spaanse kersenseizoen ooit"

In Spanje is het kersenseizoen vijf dagen eerder dan gebruikelijk begonnen. In Murcia, waar producent Llamfrut is gevestigd, zijn er voldoende koude uren geweest voor een goede oogst. 

"We zijn al gestart met de verkoop van de eerste kaskersen van onze partner Javier de Pablo Camarasa. Vanaf nu worden ook de eerste kersen uit het open veld geplukt," legt Carlos Llambrich uit, directeur van Llamfrut.



"We plukken de vroege rassen zoals Early Bigi, die we op de binnenlandse markt afzetten. Over een dag of tien komen de eerste exportrassen beschikbaar, zoals Frisco."

"De eerste volumes zijn van uitstekende kwaliteit, wat te danken is aan het feit dat er dit jaar geen regen aan de oogst vooraf ging. We hebben geen problemen met gebarsten fruit en er zijn geen verliezen. De hardheid van het fruit is optimaal en ook de Brixwaarde is goed. De weersvooruitzichten voor de komende weken beloven veel goeds dus we rekenen op een rustige start van ons seizoen. "Ik heb eigenlijk nog nooit zo'n goede start meegemaakt," voegt Llambrich er aan toe.

Momenteel zijn er alleen kleine volumes verkrijgbaar en de prijzen zijn dan ook erg hoog. "De prijzen liggen op hetzelfde niveau als vorig jaar deze tijd. Wanneer er volgende week grotere volumes beschikbaar komen van onze andere telers dan zullen de prijzen dalen. Tot dusver zijn er geen problemen met het weer geweest. We rekenen daarom op grotere volumes in alle productiegebieden. Misschien worden er wel records verbroken."


Llamfruit exporteert naar verschillende landen in Europa, de Verenigde Arabische Emiraten en Aziƫ.
 
"We exporteren nu al zo'n vijf jaar naar Hong Kong. De volumes zijn klein omdat de meeste van onze rassen niet geschikt zijn voor zulke verre bestemmingen. Hoewel het een interessante markt is, waar goede prijzen betaald worden, hebben we er op de korte termijn geen hoge verwachtingen van. Wat we naar Hong Kong exporteren, blijft in de stad en komt niet in China terecht, zoals dat voorheen wel het geval was. Andere Aziatische landen zoals Maleisiƫ en Singapore hebben een grotere importcapaciteit en bieden dus betere vooruitzichten."


Voor meer informatie:
Carlos Llambrich
Llamfruits Cherry S.L.
+34 618 996 701
carlos.llamfruit@gmail.com
www.llamfruit.com


Publicatiedatum: