Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
China neemt 73% van de Vietnamese groenten- en fruitexport af

China was in het eerste kwartaal van 2017 de belangrijkste markt voor Vietnamese groenten en fruit en consumeerde 73 procent van deze exportproducten volgens het Vietnamese ministerie van landbouw en ontwikkeling. Zoals de voorgaande jaren groeide de Vietnamese groenten- en fruitexport in het eerste kwartaal met 29,8% naar $700,6 miljoen.
Behalve China waren de Verenigde Staten, Japan en Zuid Korea ook grote importeurs van Vietnamese groenten en fruit met respectievelijk 3,54 procent, 3,01 procent en 2,99 procent van de exportwaarde. Opvallend was dat Thailand, ondanks dat het zelf een van de vier belangrijkste groenten- en fruitproducenten is in het zuidoosten van AziŽ, nog steeds de vierde belangrijkste groenten- en fruitimporteur van Vietnam is met een importwaarde van $14,7 miljoen, 34 procent meer dan vorig jaar.

In 2016 verdiende het land $2,4 miljard met de export van groenten en fruit, 31,2 procent meer dan vorig jaar en ging daarmee voor het eerst rijst voorbij. Groenten en fruit uit Vietnam is te vinden is meer dan 60 landen en regioīs wereldwijd. In 2017 heeft Vietnam het streven om ongeveer $3 miljard te verdienen met de export, +25 procent vergeleken met vorig jaar. Volgens de Vietnam Fruit and Vegetables Association (Vinafruit) moet er nog veel gebeuren om dit streven te realiseren, waaronder het verbeteren van de aanvoer van schoon zaad van hoge kwaliteit en met hoge productiviteit, het stimuleren van training voor een veilig productie onder lokale boeren en meer investeringen in de bewaring.

Publicatiedatum: 25-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: