Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China neemt 73% van de Vietnamese groenten- en fruitexport af

China was in het eerste kwartaal van 2017 de belangrijkste markt voor Vietnamese groenten en fruit en consumeerde 73 procent van deze exportproducten volgens het Vietnamese ministerie van landbouw en ontwikkeling. Zoals de voorgaande jaren groeide de Vietnamese groenten- en fruitexport in het eerste kwartaal met 29,8% naar $700,6 miljoen.
Behalve China waren de Verenigde Staten, Japan en Zuid Korea ook grote importeurs van Vietnamese groenten en fruit met respectievelijk 3,54 procent, 3,01 procent en 2,99 procent van de exportwaarde. Opvallend was dat Thailand, ondanks dat het zelf een van de vier belangrijkste groenten- en fruitproducenten is in het zuidoosten van Azië, nog steeds de vierde belangrijkste groenten- en fruitimporteur van Vietnam is met een importwaarde van $14,7 miljoen, 34 procent meer dan vorig jaar.

In 2016 verdiende het land $2,4 miljard met de export van groenten en fruit, 31,2 procent meer dan vorig jaar en ging daarmee voor het eerst rijst voorbij. Groenten en fruit uit Vietnam is te vinden is meer dan 60 landen en regio´s wereldwijd. In 2017 heeft Vietnam het streven om ongeveer $3 miljard te verdienen met de export, +25 procent vergeleken met vorig jaar. Volgens de Vietnam Fruit and Vegetables Association (Vinafruit) moet er nog veel gebeuren om dit streven te realiseren, waaronder het verbeteren van de aanvoer van schoon zaad van hoge kwaliteit en met hoge productiviteit, het stimuleren van training voor een veilig productie onder lokale boeren en meer investeringen in de bewaring.
Publicatiedatum: