Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Goede resultaten met nieuwe avocadoverpakking

Het behouden van de gewenste kwaliteit van avocado's tijdens transport vereist een grondige kennis van de ademfrequentie, folie-doorlaatbaarheid, vochtigheidscondities en efficiënte koeling zodat de optimale omstandigheden tijdens de logistieke keten stabiel blijven. Het belang van temperatuurbeheer kan niet genoeg benadrukt worden. De verpakking dient als een barrière voor het koelen van het fruit. Door gebrekkig temperatuurbeheer tijdens de koelketen kan de temperatuur fors stijgen waardoor de gewijzigde atmosfeer teniet gedaan wordt wat resulteert in ongunstige condities en waardoor er onherstelbare schade aan het fruit ontstaat. 

Indien de verpakking juist ontworpen is en alle protocollen nageleefd worden, bieden vacuümverpakkingen veel voordelen. Avocado's kunnen langer bewaard worden en naar verre bestemmingen worden getransporteerd, waardoor klanten hun markten uit kunnen breiden en de beschikbaarheid van het fruit kunnen verlengen. Daarnaast treedt er ook minder productverlies tijdens de distributieketen op.

Het grote voordeel van deze verpakkingen ten opzichte van CA-verpakkingen is dat het gewenste effect gedurende de hele distributieketen tot aan het rijpen behouden blijft. CA-verpakkingen daarentegen worden bij aankomst op hun bestemming geopend, waarna het effect verloren gaat en het productbederf inzet wat weinig flexibiliteit toelaat voor de opslag van het product. Bovendien moeten avocado's nadat ze uit de CA-verpakking komen eerst een tijdje acclimatiseren voordat ze succesvol gerijpt kunnen worden.

StePac biedt twee Xtend MA/MH bulkverpakkingen aan voor avocado's, waarvan er één bestemd is voor lange opslag (waarna de verpakking geopend wordt om de rijping in gang te zetten) en één voor het rijpen in de verpakking die geschikt is voor korte opslag en transittijden. 
Deze tabel laat de vermindering van het gewichtsverlies van onrijpe Hass avocado's zien die verpakt zijn in de Xtend 'long storage' MA/MH-verpakking bij een bewaartemperatuur van 5°C. Voor fruit dat per gram wordt verkocht, zullen de hogere kosten van de verpakking terugverdiend worden door de vermindering van het gewichtsverlies en dus een hogere winst garanderen.Er werd eveneens onderzocht in hoeverre de opslag van Hass avocado's in de Xtend 'long storage' verpakking van invloed was op de veranderingen van de kleur van de schil. Deze foto toont de resultaten met en zonder de Xtend verpakking na 35 en 46 dagen bij een bewaartemperatuur van  5°C. De MA/MH-verpakkingen voorkomt dus duidelijk kleurverandering van de schil.


De interne kwaliteit van het fruit gedurende de rijping na een lange bewaarperiode toont het verschil tussen Xtend en onverpakt fruit echter nog duidelijker aan. Het MA/MH-verpakte product heeft aanzienlijk minder kwaliteitsproblemen, zoals bruin vruchtvlees, dan de onverpakte controlegroep.

Er werd ook gekeken naar het zacht worden van avocado's gedurende de bewaarperiode. Ieder datapunt geeft het gemiddelde ± de standaarddeviatie van 8 replicaten (20 stuks). De verschillende letters geven het significante verschil (p<0.05) tussen de behandelingen weer met betrekking tot de bewaarduur. De verpakking komt ook de verhandelbaarheid van de producten ten goede omdat zij langer bewaard kunnen worden dan onverpakt fruit. Xtend MA/MH verpakkingen bieden dan ook vele voordelen voor het bewaren en transporteren van avocado's, waardoor klanten hun markten uit kunnen breiden en verliezen tijdens de distributieketen worden beperkt.


Voor meer informatie:
Juan Carlos Leon, Johnson Matthey
StePac
Tel: +52 011 52 1 442 226 4712
Tel: +1 520 247 2783

Publicatiedatum: 24-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: