Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Noord-Amerikaanse consumenten moet rekening houden met kleinere maten

Chileense kiwiproductie 15% lager

"Het Chileense kiwiseizoen gaat zijn vierde week in," vertelt Chris Kragie van Western Fresh Markteting. In Californië loop het kiwiseizoen ten einde en het seizoen in Chili is prima van start gegaan. Het Chileense seizoen loopt van eind maart tot oktober. "Het ziet er naar uit dat de productie 15% lager is doordat er meer kleinere maten zijn als gevolg van hoge temperaturen en een tekort aan koude uren. Van deze kleine kalibers passen er meer in één doos waardoor er dus minder dozen geëxporteerd zullen worden dit seizoen," voegt Kragie er aan toe.



Contracthandel koopt tegen afgesproken prijs
Ondanks het grote klantenbestand van Western Fresh zal het een uitdaging worden om aan de vraag voor grote kalibers te kunnen beantwoorden. We hebben contracten met Cotsco, Sam's Club en Walmart die tegen vaste prijzen inkopen. Retailers geven doorgaans de voorkeur aan grote maten. "Zij zullen eerst worden beleverd en de binnenlandse markt zal middelgrote tot kleine maten krijgen," vervolgt Kragie. "Hopelijk heeft het tekort aan grote kalibers een gunstig effect op de prijzen. Die van de grote maten zullen sterker worden maar dat zal er ook voor zorgen dat de kleinere maten het beter doen."

Vraag piekt rond 1 mei 
Over een week of twee bereikt de vraag zijn hoogtepunt en dit zal tot half juni zo blijven. Hierna valt 25% tot 30% van de handel weg vanwege de schoolvakanties. "Kiwi's zijn namelijk een belangrijk onderdeel van de schoollunch," legt Kragie uit.

Voor meer informatie:
Chris Kragie
Western Fresh Marketing
Tel: 559-662-0301
Publicatiedatum: