Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Dit jaar naar verwachting geen overlap met seizoen in Georgia

Gunstig markt voor suikermais uit Florida

De aanvoer van suikermais uit Florida is uitstekend en ook de vraag neemt geleidelijk toe. "De vraag groeit maar we hebben onze piek nog niet bereikt," legt Scott McDulin van Schmieding Produce uit. In sommige delen van het land is het koel weer, wat directe gevolgen heeft voor de maisconsumptie. "Er is volop aanvoer van bi-colour en gele mais maar soms is de aanvoer van speciale rassen krap. Vorige week hadden we problemen met witte mais maar gelukkig duurde dit maar een paar dagen." McDulin verwacht dat de vraag vanaf deze week gaat stijgen. Er zullen meer kopers op de markt zijn en retailers starten met adverteren.

Schmieding Produce teelt zijn mais in de 'modder' van Belle Glade in Florida, een streek die bekend staat om zijn rijke, donkere aarde, soms aangeduid als het 'Zwarte Goud'. Het gebied is eigenlijk een oude meerbedding waardoor de bodem zich uitermate goed leent voor de jaarronde teelt van hoogwaardige mais en andere gewassen. Dit jaar heeft het bedrijf zijn maisareaal in Florida van 161 naar 242 hectare uitgebreid.


De oogst van Florida mais


Scott McDulin laat met trots de nieuwe Schmieding maisbox zien

Vroege maisproductie Georgia getroffen door vorst
In Florida startte het maisseizoen eind maart en het zal nog tot eind mei duren. "Op basis van ons plantschema verwacht ik dat we tot en met het weekend van Memorial Day mais uit Florida kunnen leveren," vervolgt McDulin. Nadat het seizoen in Florida beëindigd is, gaat het oogstteam tot ongeveer 10 juli aan de slag in Georgia en Alabama. Daarna volgt Indiana waar de productie tot half augustus doorgaat. "De periode waarin we onze productie uit Florida vermarkten valt dit jaar zeer gunstig. We verwachten niet dat er een grote overlap met het seizoen in Georgia zal zijn. Door vorst is de vroege productie in Georgia beschadigd, wat gevolgen zal hebben voor de volumes aan het begin van het seizoen dat vorig jaar begin mei aanving. 

Vorig jaar concurrentie uit Georgia
Vorig jaar overlapte de aanvoer uit Florida en Georgia elkaar tijdens het weekend van Memorial Day, waardoor de prijzen onder druk stonden. In Belle Glade in Florida wordt de meeste mais geteeld door Sunshine Sweet Corn Farmers of Florida. "Als lid van SSCFF houden we ons aan de richtlijnen voor de kosten die jaarlijks door telers worden opgesteld aan de hand van de totale productie in de regio," vertelt McDulin. "Vanwege de overlap vorig jaar is een aantal kopers eerder dan gebruikelijk overgegaan op de inkoop in Georgia omdat de prijzen daar lager waren."

Suikermais uit Florida wordt doorgaans alleen ten oosten van de Rocky Mountains vermarkt. "We leveren aan Texas totdat het lokale seizoen daar start. Het westelijk deel van het land koopt zijn mais in Mexico en soms ook in Californië in. Toch hebben we de laatste tijd ook wat orders vanuit dit deel van het land gekregen dankzij onze gunstige marktprijzen."

McDulin kijkt uit naar de samenwerking met Sunshine Sweet Corn Farmers of Florida en het Fresh from Florida marketingteam. "Dit is het eerste jaar dat we onze krachten bundelen met als resultaat dat veel retailers ons lokale product promoten. Door reclame in winkels en via advertenties proberen we de aandacht op onze suikermais te vestigen." Voor meer informatie:
Scott McDulin
Schmieding Produce LLC
Cell: 561-319-3095

Publicatiedatum: 21-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: