Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Spanje krijgt Europa's grootste vrieshuis

Fruveco uit Murcia wil het grootste vrieshuis in Europa openen. De ruimte zal een capaciteit hebben van 200.000 pallets. Er is een investering van 20 miljoen euro nodig zijn. De ruimte is een deel van een groter project voor de constructie van nieuwe faciliteiten in het Industrial Park van Alhama. Hiervoor is een totale investering van 80 miljoen euro nodig. 

Het in El Raal gevestigde bedrijf kocht 130.000 vierkante meter in Alhama voor 3 miljoen euro. De bouw van de faciliteiten begon eind 2015. Het complex zal naar verwachting in juli in gebruik genomen worden. De groei is de afgelopen jaren constant gebleven: van 25 miljoen euro in 2009 naar 56,2 miljoen euro in 2015. Deze groei motiveerde het bedrijf om nieuwe complexen te bouwen om te voldoen aan de vraag naar diepvriesgroenten, diepvriesfruit en diepvriesmaaltijden. De nieuwe Fruvecoruimte in Alhama zal drie keer zo groot worden en zal nieuwe productietoepassingen bevatten. 
 
Met deze investering zal Fruveco de grootste Europese verwerker van diepvriesproducten worden, vooral op het gebied van groenten en fruit. Op dit moment zijn ze al de grootste producent van uienringen, die geleverd worden aan multinationals zoals McDonalds, Burger King en Foster's Hollywood. Ook hebben ze de tweede grootste naam in Europa wat betreft de productie en verkoop van diepvriespaprika's. 

Publicatiedatum: 21-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: