Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Rusland heft importverbod Turkse tomaten niet op

Rusland is niet van plan om Turkse tomaten weer toegang tot zijn markt te verlenen ondanks dat het land zo'n €1,4 miljard heeft verloren als gevolg van een handelsgeschil met Ankara.

Turkije heeft de import van tarwe, mais en zonnebloemolie uit Rusland opgeschort door vorige maand hoge importheffingen in te voeren.

Russische producenten denken dat de maatregel een vergelding is voor de beslissing van Moskou om de visumvrije regeling niet te herstellen en de import van tomaten te hervatten nadat de twee landen de banden vorig jaar aanhaalden na een eerdere diplomatieke rel over het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig in 2015.

"We zijn niet van plan de tomatenmarkt vrij te geven en wij steunen in de eerste plaats onze binnenlandse telers," verklaarde Alexander Tkachev, de Russische minister van Landbouw. Sinds de boycot in 2014 inging, steunt Rusland de binnenlandse AGF-sector actief. "De ontwikkeling van de groentenproductie heeft de laatste jaren onze prioriteit," meldt Tkachev. Hij voegt er aan toe dat de sector zijn tekort binnen vijf jaar zal hebben weggewerkt.

Rusland was één van de belangrijkste afzetmarkten voor Turkse tomaten en de waarde van de export liep in de honderden miljoenen euro's. Dit komt volgens Tkachev overeen met de €1,2 miljard tot €1,4 miljard die Moskou verliest door de Turkse maatregel om de export van agrarische producten uit Rusland op te schorten.

Publicatiedatum: 21-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: