Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitterminal Port de Sète beheerd door Dunfresh

De Franse haven Port de Sète heeft een overeenkomst getekend met Dunfresh. Van nu af aan zal Luc van Holzaet zorgen voor alle logistieke activiteiten die verband houden met de fruitterminal. "Dunfresh zal Sète zijn expertise en reputatie bieden en aan de klanten twee nieuwe toegangspoorten tot de markt van de Europese Unie: één in het noorden met koelopslag in Duinkerken en één in het zuiden met een koelopslag van 23.000 m² in Sète", aldus Arnaud Rieutort van Port de Sète.


Klik hier om te vergroten

"Dunfresh zal zorgen voor alle logistieke afspraken voor exporteurs en importeurs, waaronder kwaliteitscontroles, crossdocking processen en leveringen aan eindbestemmingen. Het bedrijf moet echter van nul af aan beginnen. De activiteiten zullen geleidelijk worden opgebouwd door te vertrouwen op top moderne faciliteiten met uitstekende verbindingen met het achterland." Dunfresh neemt het aanmeren van de schepen, de inklaring en daarna het transport naar Frankrijk op zich. Het is ook verantwoordelijk voor alle logistieke activiteiten voor reefers en werkt samen met lokale stuwadoors en expediteurs.

Port de Sète ligt vlak bij Port Vendres en Perpignan, maar Arnaud voorziet geen problemen. "Ik denk dat beide havens complementair zijn. Port de Sète biedt grote opslagruimtes, gemakkelijke toegang tot de zee en een diepzeehaven, zodat grotere schepen kunnen aanmeren in plaats van naar andere EU-havens te moeten varen. Op deze manier houden we alles binnen de lokale economie", besluit hij.

Voor meer informatie: www.conhexa.com
Publicatiedatum: