Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Anton Rutten, Aphrodite Fruit:

"Groei in Grieks toerisme belangrijk voor AGF-verkoop"

Tholen - Na een lange carrière in de AGF-handel begon Anton Rutten (64) in het najaar van 2015 bij Aphrodite Fruit, onderdeel van de Souras Fresh Group. De naam slaat op de Griekse godin van de liefde en Anton richt zich dan ook op het voorzien van de Griekse vestigingen van de groep en een aantal belangrijke partners in andere Oostbloklanden van groenten en fruit. "Ik ben nou eenmaal besmet met het AGF-virus!"De eigenaar, Panos Souras uit Griekenland, is een dertiger, die op zoek was naar versterking vanuit het Hollandse. Via via kwam hij bij de twee keer zo oude Anton uit. "Die noodzaak bleek toen gedurende de financiële crisis in Griekenland het geldverkeer was platgelegd. Ik had Panos acht jaar geleden al eens aan een leverancier geholpen, dus we waren er snel uit", vertelt de Nederlandse handelaar. "Ook omdat de grote schepen vanuit overzee vaak niet de Middellandse Zee opgaan, maar rechtstreeks naar Rotterdam varen, was een inkoopbureau in Nederland een uitkomst omdat de groep van bedrijven voornamelijk zijn gevestigd in het Griekse grondgebied."

Anton richt zich vanuit Transportweg 61 in Maasdijk hoofdzakelijk op de inkoop van exoten en importfruit. "Ik doe veel limes, avocado's, mango's en ananas, aangevuld met Hollandse kasgroenten, knoflook en gember, zowel via zee- als luchtvracht. We doen rechtstreeks zaken bij de bron, daar houden onze klanten van. Vanuit hier bundelen we de stromen en verrichten we kwaliteitscontroles, waardoor we de Griekse bedrijven van de groep kunnen ontlasten. Ze hebben een uitgekiend traceability systeem en zien exact waar er wat geladen wordt."De activiteiten van de Souras Fresh Group in Griekenland richten zich zowel op supermarktketens, groothandelaren, horeca en cruiseschepen. "Men is in Griekenland erg positief over de ontwikkelingen in het toerisme. Dat is erg belangrijk voor de AGF-verkoop. In Nederland zie je dat de gunning meer en meer uit de handel is gehaald. Inkoopmanagers van supermarkten wisselen daarom om de paar jaar van categorie, in Griekenland gaat dat allemaal net wat vriendelijker. In de zomer is de piek van het seizoen, dan gaan er heel wat limes naartoe."

Anton heeft verschrikkelijk veel lol in zijn werk. "Je weet dat in Zuid-Europa de cultuur anders is dan bij ons. Het werk gaat 's avonds wat langer door en je krijgt niet altijd direct antwoord op je vraag, maar daar moet je je op instellen. Vanuit Griekenland is men erg tevreden en ik heb er veel plezier in, dus wat wil je nog meer? Dit hoop ik nog wel een paar jaar te doen!"

For more information:
Anton Rutten
Aphrodite Fruit
Transportweg 61
2676 LM Maasdijk
Tel: +31 (0)174 700 262
anton@aphroditefruit.nl
www.aphroditefruit.nl  
www.sourasfreshgroup.gr

Publicatiedatum: 21-4-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Reacties:


Ben erg trots op mijn broer Anton, hij is altijd erg enthousiast bezig met zijn werk! Hoop dat hij dan ook nog lang kan doorgaan met zijn werk.
Lieve groetjes Zus Marianne
Marianne Oudshoorn-Rutten, PIJNACKER - 25-4-2017 13:34:02


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: