Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Aardappelhandelaar Jan Tuinstra Koninklijk onderscheiden

Op woensdag 19 april 2017 is de heer Jan Tuinstra benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman van de gemeente Goeree-Overflakkee reikte de Koninklijke Onderscheiding uit in "Ons Huis" in Herkingen.

Tuinstra -in 2004 droeg hij zijn aardappelhandel over aan zoon Wim - is een vrijwilliger pur sang. Zo was hij 47 jaar voorzitter van de Stichting "Ons Huis". Of het nu ging om de bouw van een verenigingsgebouw, de aanschaf van inventaris, of het organiseren van activiteiten, de heer Tuinstra heeft zich altijd met veel enthousiasme ingezet om het beste voor Herkingen te realiseren.Daarnaast was hij 25 jaar lang voorzitter van de Jaarmarkt Herkingen, een begrip in Herkingen. Door de vereniging wordt hij omschreven als een sociaal mens en een echte teamplayer.

Ook was hij twee jaar voorzitter van Oranjevereniging Herkingen en ruim twintig jaar penningmeester van het CDA, afdeling Dirksland. Vanaf 1984 is hij voorzitter van de commissie van beheer van de Gereformeerde Ontmoetingskerk Melissant-Dirksland-Herkingen. Door zijn tomeloze inzet is de kerk in alle opzichten een saamhorige en gezonde gemeente.

Na 47 jaar voorzitterschap van de Stichting "Ons Huis" nam de heer Tuinstra op 19 april afscheid. Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman bracht in haar toespraak naar voren dat hij met zijn persoonlijkheid, kennis, visie en inzet een grote sociale bijdrage heeft geleverd aan de samenleving. De heer Tuinstra werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Publicatiedatum: 20-4-2017

  

Reacties:


Dag Jan,

Van harte gefeliciteerd met deze Koninklijke Onderscheiding. We hopen dat je hem nog lang mag dragen en wensen je samen met Lenny en je gezin alle goeds voor de toekomst.

Quik's Quality Potatoes - Hedel
Gerrit oomen, Hedel - 20-4-2017 16:25:01


Beste Jan .

Van harte gefeliciteerd met deze wel zeer verdiende mooie onderscheiding .

Adrie Visbeen


Adrie Visbeen, Nieuwe-Tonge (email) - 20-4-2017 15:46:50


Van harte gefeliciteerd met deze bekroning van zoveel betrokkenheid.
Frans van den Oord en Lina van den Oord, Ammerzoden (email) - 20-4-2017 13:25:01


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: