Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Italiaanse Jolly Coop op zoek naar nieuwe markten

"Momenteel exporteren wij 30% van ons steenfruit, 30% van onze appelen en 40% van onze kiwi's (groene Hayward en golden Soreli). Dit zijn interessante exportcijfers maar toch zijn op zoek naar nieuwe markten, met name voor perziken," legt Giancarlo Bordero uit, directeur van Jolly uit Verzuolo.

In 2016 verliep het marktseizoen voor steenfruit niet naar wens. De resultaten waren beneden verwachting voor perziken en nectarines en in de categorie pruimen leden we verlies als gevolg van het sluiten van markten waaronder BraziliŽ en Egypte.

Voor Gala verliep het appelseizoen prima maar de afzet van de winterrassen Red Chief en Jeromine verliep minder vlot.

Het kiwiseizoen zal eind april eindigen, zo'n twee tot drie weken eerder dan vorig jaar. Uiteraard had de productiedaling van 30% een gunstige effect op de prijzen.

"We zijn best tevreden, mede dankzij de goede houdbaarheid van de kiwi's bestemd voor markten als Canada, BraziliŽ, Uruguay, China en Arabische landen. De prijzen waren eveneens prima."


"Wat betreft het huidige seizoen kan ik zeggen dat de bloei van ons steenfruit goed is maar die van onze appelen minder. Toch is het nu nog te vroeg om prognoses te geven."

In 2018 bestaat Jolly 30 jaar en ter gelegenheid hiervan zullen er nieuwe verpakkingen geÔntroduceerd worden en andere activiteiten plaatsvinden.

"Hoewel we nog niet zolang appelen telen, willen we ons meer op deze categorie gaan richten omdat we al goede resultaten behaald hebben. Sinds we een o.p. zijn, hebben we ook meer partners." 

"We zijn van mening dat de steenfruitsector naast nieuwe markten ook behoefte heeft aan innovatieve rassen. Klanten die Angeleno kopen vragen bijvoorbeeld ook om andere rassen. Klanten die perziken kopen, bepalen hun keuze aan de hand van de kleur en houdbaarheid maar buiten Big Top zijn er geen alternatieven."  

Contact:
OP Jolly Coop
Via Falicetto 58
12039 Verzuolo (CN)
Tel.: +39 017585572
Email: info@coopjolly.com
Web: www.coopjolly.com

Publicatiedatum: 20-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: