Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Opvallende wielerdebutant Tim Ariesen heeft AGF-verleden

Tholen – Afgelopen weekend viel debutant Tim Ariesen op in Neerlands belangrijkste klassieker de Amstel Gold Race. De 23-jarige Tim is een van de zes debutanten binnen het team van Roompot – Nederlandse Loterij. Hij hield het maar liefst 200 kilometer vol in de aanval die uitliep tot een voorsprong van 8 minuten. Na de tweede passage van de Loorberg werd de kopgroep pas  opgeslokt door het peloton. Hij kijkt tevreden terug op de race.  "Ik wilde graag mee in de vroege ontsnapping in de hoop zover mogelijk te komen. Ze begonnen al vroeg met hard fietsen, dus jammer dat we op het laatst nog teruggepakt zijn", vertelt Tim die voordat hij zich voor 100 procent kon storten op het wielrennen nog 20 uur per week in diverse filialen van De Goudreinet werkte.


Tim Ariesen in de kopgroep van de Amstel Gold Race, foto Roompot - Nederlandse Loterij

Dat was zo'n twee jaar geleden. "De Goudreinet heeft me altijd goed geholpen. Ik hoefde alleen de ochtenden te werken zodat ik 's middags kon trainen", vertelt Tim. Hij had dan ook goede contacten, zijn vader en broer zijn beide filiaalhouders van De Goudreinet. De groentehandel lijkt goed te combineren met fietsen want ook dat doen zijn broer en vader, een andere broer van Tim fietst ook op hoog niveau. Tim is dus opgegroeid met verse groenten en fruit. "Tussendoor vaak een mandarijntje of een appeltje en 's avonds staan de aardappelen op tafel. We zijn echt van Hollandse pot bij ons thuis", vertelt Tim. 

Vorig seizoen was Tim semi-prof, dit seizoen mag bij zich bewijzen op het hoogste niveau, tussen de profs. "Ik krijg tegenwoordig begeleiding van een voedingscoach die adviezen geeft over wat ik het beste kan eten na een training of voor een wedstrijd. De ene keer koolhydraten de andere keer eiwitten. Ik begin er steeds meer op te letten. Appeltjes en mandarijntjes kunnen nog wel tussendoor maar in fruit zitten veel suikers dus daarvan mag ik niet teveel nemen, een bak druiven leegeten is niet verstandig voor mij", vertelt Tim. 


Foto Tim Ariesen

Binnenkort staat Rund um Eschborn-Frankfurt op het programma. "Helaas zijn we uitgeloot voor de Tour de France", zegt Tim. Hij is echter van plan om zo lang mogelijk als prof in het zadel te blijven. "In 2018 is er weer een nieuwe loting. Hopelijk zitten we er dan een keer bij."


Publicatiedatum: 20-4-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: