Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opvallende wielerdebutant Tim Ariesen heeft AGF-verleden

Tholen – Afgelopen weekend viel debutant Tim Ariesen op in Neerlands belangrijkste klassieker de Amstel Gold Race. De 23-jarige Tim is een van de zes debutanten binnen het team van Roompot – Nederlandse Loterij. Hij hield het maar liefst 200 kilometer vol in de aanval die uitliep tot een voorsprong van 8 minuten. Na de tweede passage van de Loorberg werd de kopgroep pas opgeslokt door het peloton. Hij kijkt tevreden terug op de race. "Ik wilde graag mee in de vroege ontsnapping in de hoop zover mogelijk te komen. Ze begonnen al vroeg met hard fietsen, dus jammer dat we op het laatst nog teruggepakt zijn", vertelt Tim die voordat hij zich voor 100 procent kon storten op het wielrennen nog 20 uur per week in diverse filialen van De Goudreinet werkte.


Tim Ariesen in de kopgroep van de Amstel Gold Race, foto Roompot - Nederlandse Loterij

Dat was zo'n twee jaar geleden. "De Goudreinet heeft me altijd goed geholpen. Ik hoefde alleen de ochtenden te werken zodat ik 's middags kon trainen", vertelt Tim. Hij had dan ook goede contacten, zijn vader en broer zijn beide filiaalhouders van De Goudreinet. De groentehandel lijkt goed te combineren met fietsen want ook dat doen zijn broer en vader, een andere broer van Tim fietst ook op hoog niveau. Tim is dus opgegroeid met verse groenten en fruit. "Tussendoor vaak een mandarijntje of een appeltje en 's avonds staan de aardappelen op tafel. We zijn echt van Hollandse pot bij ons thuis", vertelt Tim. 

Vorig seizoen was Tim semi-prof, dit seizoen mag bij zich bewijzen op het hoogste niveau, tussen de profs. "Ik krijg tegenwoordig begeleiding van een voedingscoach die adviezen geeft over wat ik het beste kan eten na een training of voor een wedstrijd. De ene keer koolhydraten de andere keer eiwitten. Ik begin er steeds meer op te letten. Appeltjes en mandarijntjes kunnen nog wel tussendoor maar in fruit zitten veel suikers dus daarvan mag ik niet teveel nemen, een bak druiven leegeten is niet verstandig voor mij", vertelt Tim. 


Foto Tim Ariesen

Binnenkort staat Rund um Eschborn-Frankfurt op het programma. "Helaas zijn we uitgeloot voor de Tour de France", zegt Tim. Hij is echter van plan om zo lang mogelijk als prof in het zadel te blijven. "In 2018 is er weer een nieuwe loting. Hopelijk zitten we er dan een keer bij."