Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Cristina Gutiérrez, El Ciruelo

"We komen op een lege markt waar men zit te wachten op steenfruit"

Vorige week verzond het bedrijf El Ciruelo uit Murcia zijn eerste volumes nectarines, perziken en Paraguayo's naar de Europese markt. "Doordat wij vroege rassen in Cabo de Gata, Almeria en Alhama de Murcia telen, kunnen wij als eersten grote volumes fruit op de markt brengen in tegenstelling tot onze concurrenten in Spanje," legt verkoopmanager Cristina Gutiérrez uit.

Volgens Cristina heeft het weer dit jaar een gunstige uitwerking op de kwaliteit van het fruit gehad. De volumes zullen groter zijn omdat er dit jaar geen sprake van vorst- of hagelschade is. "We hebben onze bomen flink gedund in de hoop grotere kalibers te kunnen oogsten, waar veel vraag naar is."

De export richt zich hoofdzakelijk op de EU. "Er is geen aanvoer meer vanuit Chili en Egypte en Marokko hebben hun seizoen eerder dan gebruikelijk beëindigd. We komen dus op een nagenoeg lege markt waar consumenten zitten te popelen om steenfruit. Om deze reden is het voor ons momenteel niet nodig om naar derde markten uit te kijken."Desondanks gaat El Ciruelo de export naar China vergroten. Na ondertekening van het protocol exporteerde het bedrijf vorig jaar de eerste pruimen naar deze markt. "De volumes waren klein en ons seizoen liep op dat moment ten einde. Dit jaar zullen we grotere volumes pruimen exporteren en daarnaast ook perziken, nectarines en Paraguayo's," vertelt Cristina.

Dit jaar innoveert El Circuelo zijn verpakkingen. Het zal verpakkingen op de markt brengen waarin slechts enkele stuks fruit verpakt zijn en die minder dan een kilo wegen evenals verpakkingen die er specifiek op gericht zijn om de fruitconsumptie onder kinderen te verhogen.Voor meer informatie:
Cristina Gutiérrez
Grupo El Ciruelo
M: +34 629 253 150
T: +34 968 630 645Publicatiedatum: 20-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: