Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Paniek in peenmarkt

Tholen - In de Nederlandse wortelmarkt spelen er verschillende vragen: "Tot wanneer gaat het seizoen van de bewaarwortelen lopen? Gaan de spoelers nog lang door of stapt de retail straks snel over op de nieuwe oogst uit Zuid-Europa die eraan zit te komen? Niemand kan zeggen hoe dit seizoen afloopt. Momenteel hebben we nog heel veel wortelen en ziet het er niet rooskleurig uit. Als er nog een tijd met 'onze' peen wordt gewerkt, is er een grote kans dat de voorraad gewoon opraakt", vertelt Arjan Freriks van Hagranop.

Logistiek moet nog op gang komen

Hij geeft aan dat er vorige week en de week ervoor best wat peen is verladen. "De interesse was er uit verschillende landen, maar helaas stegen de prijzen niet door de grotere vraag. Ook het prijsverschil tussen de goede en minder goede peen werd steeds kleiner, waardoor bijna iedereen koos voor de beste kwaliteit. Er was een soort van paniekreactie in de markt, waardoor sommigen hun partijen bijna 'weggaven' voor 15 euro of minder. Handel is emotie, en iedereen gaat er op een andere manier mee om. Andere producenten kiezen er juist voor hun product 'vast' te houden bij zulke lage prijzen."

Volgens Arjan zijn het vooral de spoelers, en dan met name in Duitsland, omdat dit normaal gesproken de eerste zijn die over gaan op nieuw product waar we afhankelijk van zijn. "En dan zijn het de retailers die hun de opdracht geven om verder te gaan met de oude of te starten met de nieuwe oogst." Momenteel kan hij nog niets zeggen over de markt. "Na Pasen is het altijd enkele dagen rustig. Met name als het gaat om export naar Oost-Europese landen zoals Polen, want die logistiek moet helemaal op gang komen. Dat kan deze week zijn, maar ook pas volgende week gebeuren."

Voor meer informatie:
Hagranop B.V.
Westermeerweg 17
8309 PZ  Tollebeek
Tel:  +31 (0) 527 - 276161
Fax: +31 (0) 527 - 276179
info@hagranop.com
www.hagranop.com

Publicatiedatum: 20-4-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: