Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Dit seizoen bij BelOrta

Meer dan 800.000 kilo braambessen verwacht

Vandaag verkocht BelOrta de eerste braambessen van het seizoen. De eerste doos (12 punnets van 125gr/doos) werd aangekocht door METRO aan €100 per 125 gram. Deze eerste braambessen van 2017 zijn van de variëteit Loch Ness en afkomstig van een vervroegde teelt onder glas. BelOrta vult dit aan tot € 2.500 en schenkt dit aan G-karate Vlaanderen.

Stevige areaalstijging van 21 percent

De populariteit van braambessen zit duidelijk nog steeds in de lift. Getuige hiervan is de areaalstijging van 21 percent in 2017. BelOrta bezet hiermee een groot marktaandeel van de braambessen die door de Belgische veilingen vermarkt worden. Al deze braambessen worden onder bescherming geteeld. Dit seizoen verwacht BelOrta meer dan 800.000 kg braambessen te verhandelen gedurende de periode die vanaf vandaag start en zal aanhouden tot het einde van het jaar.


Eric Bortels (G-karate), Tom Kellens (Metro Hasselt), Maxim Kellers en Miguel Demaeght.


Metro Cash & Carry
Horecagroothandel Metro Cash & Carry zal de braambessen via haar filialen aanbieden aan haar top horecaklanten. Metro Cash & Carry telt in totaal 10 Metro-winkels. De toegang hiervan is voorbehouden voor horeca-professionals en voedingszaken.

G-karate Vlaanderen
G-karate VZW is een onderdeel van IKF I-Karate Global (Inclusive Karate Federation) en wil de karatesport toegankelijk maken voor iedereen. De doelstelling van deze organisatie is het bevorderen van de integratie van kinderen, jongeren en volwassenen met speciale behoeften door middel van de grondbeginselen van karate. Naast integratie in deze unieke krijgskunst wordt ook integratie in het dagelijkse leven centraal gesteld door G-karate VZW. Dit wordt gedaan door de G-Karateka's te helpen hun zelfvertrouwen en -respect op te bouwen maar bovenal door hen een kans te geven de wereld te verbazen met hun capaciteiten en sterke punten.

Voor meer informatie:
Divisie Borgloon – Miguel Demaeght
Tel: +32 (0)12 670 210
Divisie Zellik – Johan Vergote
Tel: +32 (0)2 481 08 83
verkoopfruit@belorta.be
www.belorta.be


Publicatiedatum: 19-4-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: