Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fruit 4.0 verbetert Nederlandse hardfruitketen kwalitatief en kwantitatief

In maart 2017 is Fruit 4.0 officieel van start gegaan. In het project wordt gewerkt aan praktische en betaalbare technologische innovaties gericht op het verhogen van kwaliteit, duurzaamheid en efficiëntie van de Nederlandse hardfruitketen. Door in de toekomst informatie over bloei, vruchtontwikkeling, bladvitaliteit, bemesting, gewasbescherming, oogst- en sorteerresultaten beter aan elkaar te verbinden, krijgen telers meer en betere informatie voor de bedrijfsvoering. Deze informatie kan ingezet worden om de opbrengst van percelen kwalitatief en kwantitatief te optimaliseren.


Bloesem gescand met allereerste proefopstelling.

Binnen dit project wordt gewerkt aan verschillende deelprojecten zoals het ontwikkelen van laagdrempelige technologie voor het monitoren van bloesem en vruchtontwikkeling in de boomgaard. Hiermee willen de projectpartners uiteindelijk oplossingen bieden zoals gerichtere vruchtdunning voor kwaliteitsverbetering en arbeidsbesparing. Daarnaast kan deze technologie bijdragen aan betere oogstprognoses die van waarde zijn voor de teler en de keten. Ook wordt binnen dit project uitgewerkt hoe sorteerinformatie gekoppeld kan worden aan informatie over een perceel. Verbetering van datakoppeling wordt uitgewerkt in het projectonderdeel datamanagement voor bedrijf en keten.

Fruit 4.0 is het vervolg op de roadmap voor automatisering en digitalisering in de Nederlandse fruitteelt die vorig jaar is ontwikkeld. Het maakt deel uit van het Topsectorenproject Precisie Tuinbouw. In dit topsectorenproject werken 26 partijen samen om in de tuinbouw in de volle grond én in de kassen tot een optimale productie te komen door de inzet van sensorsystemen, kunstmatige intelligentie, precisietechniek en management ondersteunende datasystemen.

Voor meer informatie, klik hier.

Bron: NFO

Publicatiedatum: 19-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: