Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Grote vraag vanwege vele medicinale eigenschappen"

In China stijgt vraag naar paarse zoete aardappelen

"Paarse zoete aardappelen zijn rijk aan selenium en anthocyanen. Dit zijn voedingsstoffen die gebruikt worden voor de behandeling en ter voorkoming van ruim honderd verschillende aandoeningen," vertelt Leilin Jia, salesmanager van Qindao Justop Industry and Trade. Het product wordt in meerdere regio's in China geteeld zoals Shandong, Hebei, Shanxi, Fijian, Hubei, Hunan en Guangdong, waar de teelt veelal op kleine schaal plaatsvindt.



De laatste jaren is de productie gestegen. Qindao Justop Industry and Trade produceert momenteel een volume van 30.000 ton. Het exportvolume bedraagt slechts 3.000 ton en wordt op markten zoals Canada (1.200 ton), Nederland (600 ton) en het Verenigd Koninkrijk (500 ton) afgezet. De prijzen voor de paarse zoete aardappelen variëren tussen de €653 en €746 per ton (FOB). "De prijzen zijn redelijk stabiel en zijn de laatste jaren nauwelijks veranderd," aldus Meilin Jia. 

Voor meer informatie:
Ms. Meilin Jia (sales manager)
Qingdao Justop Industry and Trade Co.,Ltd
Tel.: +86 186 61790326
Fax: +86 532 86877388
Publicatiedatum: