Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Geen verband tussen aardappelconsumptie en obesitas

Volgens een verslag van de Alliance for Potato Research & Education (APRE) zou een recent onderzoek het stigma tegen aardappelen in een gezond dieet kunnen veranderen. 

Er zijn twee studies gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition. Bij het eerste onderzoek werden gegevens van bijna 70.000 Zweedse mannen en vrouwen bekeken. De onderzoekers concludeerden dat er geen verband te zien was tussen de consumptie van gekookte aardappelen en frites en het risico op hart- en vaataandoeningen. Het onderzoek werd gesteund door onderzoeksbeurzen van verscheidene organisaties. 

Een systematische beoordeling van 14 onderzoeken, gesteund en uitgevoerd door de University of Copenhagen, concludeerden dat er geen overtuigend bewijs is om een verband te leggen tussen de consumptie van aardappelen en het risico op obesitas, obesitas type 2 of hart- en vaataandoeningen.

Bron: potatogrower.com
Publicatiedatum: