Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote vraag naar asperges in Zwitserland

Zwitserse aspergetelers voeren hun aspergeproductie steeds verder op om de binnenlandse consumptie, die momenteel rond de 11.000 ton per jaar ligt, bij te kunnen benen.

Vorig jaar werd slechts zo'n 670 ton hiervan op eigen bodem geteeld, ondanks pogingen om de lokale productie te verhogen. In 2016 groeide het areaal van groene asperges met 6% naar 223 hectare. Dat van witte asperges groeide met 5% naar 168 hectare.

Tien jaar geleden was het asperge-areaal in Zwitserland amper half zo groot als tegenwoordig. Toch dekte de binnenlandse productie vorig jaar maar 6% van de Zwitserse vraag. In Zwitserland ligt de gemiddelde jaarlijkse consumptie per hoofd van de bevolking op 1,4 kilo. Dit betekent dat het land zelf voldoende asperges produceert voor zo'n half miljoen Zwitsers. Om aan de vraag te beantwoorden, importeren retailers asperges uit ItaliĆ«, Spanje en Mexico. 

Bron: swissinfo.ch
Publicatiedatum: