Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Interview met Asprofrut Piemonte directeur Domenico Sacchetto

ItaliŽ gaat appelen uit PiŽmont op eigen markt promoten

Assortofrutta en zijn partners Mela Rosa Cuneo IGP en het consortium Castagna Cuneo IGP zullen samen met grote producenten uit de regio PiŽmont lokale producten gaan promoten. Ze zullen deelnemen aan grote, internationale vakbeurzen zoals Fruit Logistica en Fruit Attraction en aan binnenlandse evenementen zoals Fiera Nazionale del Maronne, Fruttinfiore, Macfrut en de lokale vakbeurs Tuttomele. Al deze initiatieven worden gesteund door de regio PiŽmont als onderdeel van PSR 2014-2020. Deze promotie-activiteiten zijn belangrijk om zowel kopers als consumenten te bereiken. Onder de consumenten ook basisschoolkinderen waarvoor rondleidingen worden georganiseerd en reclamemateriaal is ontwikkeld zoals kleurboeken, potloden, linialen, boekenleggers en petjes.


"We hopen dat deze initiatieven zullen bijdragen aan het promoten van onze rode appelen uit Cuneo, met name in de retail. De volumes IGP-appelen blijven stijgen en momenteel bedraagt de productie 881.100 kilo," legt Domenico Sachetto uit, voorzitter van OP Asprofrut Piemonte in Lagnasco en het Consorzio per la Valorizzazione della Mela Rossa Cuneo IGP. "De productie van onze IGP-appelen stijgt en we vermarkten onze producten over de hele wereld. We zetten echter maar kleine volumes op de Italiaanse markt af, waar het keurmerk eigenlijk echt relevant is. Vorig jaar is het areaal van rode appelen met 700 tot 800 hectare gegroeid, met name dat van Gala.

In 2016-2017 verliep de afzet van Gala erg goed. Red Delicious deed het minder goed. De export naar markten zoals BraziliŽ eindigde rond kerst en de vraag vanuit de Verenigde Arabische Emiraten, India en Egypte is beneden verwachting. Daarnaast is er weinig vraag op de Europese markt. Desondanks zullen de voorraden eind april uitgeput zijn. 


Domenico Sacchetto

Dit jaar is de bloei van Red Delicious niet goed verlopen wat zijn weerslag zal hebben op de maten en volumes. In sommige gebieden worden de verliezen geraamd op 20 tot 30%. Momenteel is er nog geen verklaring voor deze productiedaling. Er werd weliswaar rekening mee gehouden maar niet in deze mate. 

"De bloeiperiode is 20 dagen vroeger begonnen en we hopen dat de temperaturen niet meer dalen en dat er geen overlap ontstaat met het perzikenseizoen in het zuiden, dat vertraging opgelopen heeft."

Contact:
Piemonte Asprofrut

Via Praetta 2
12030 Lagnasco (CN)
Tel.: +39 0175 282311
Fax: +39 0175 282320
Email: info@asprofrut.com
Web: www.asprofrut.com

Publicatiedatum: 19-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: