Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Eddy Jager, Jaguar the fresh company:

"Uruguay relatief kleine speler op wereldwijde citrusmarkt, maar voor ons van groot belang"

Tholen - Vorige week arriveerden bij Jaguar de eerste Satsuma-mandarijnen uit Uruguay van Urud'or. "Persoonlijk werk ik al twintig jaar met Urud'or samen, waarvan de laatste negen jaar bij Jaguar. Op de wereldmarkt van citrus is Uruguay maar een relatief kleine speler, maar voor ons is het een grote speler", vertelt Eddy Jager. "Wij verwachten tot medio oktober wekelijkse binnenkomsten van het volledige citruspakket.""We verwachten een normale oogst met normale maten vanuit Uruguay. Dat is een stuk gunstiger voor de afzet richting de Europese retail dan vorig jaar toen er vooral kleine maten werden geoogst", vertelt Eddy. "Aangezien Zuid-Afrika met de mandarijnen aan de kleine kant zit, hopen ze vanuit Uruguay daarin een voordeel te hebben. De prijzen zijn op een net niveau gestart en we hopen dat we dit vast kunnen houden.

Strenge retailnormen
"Urud'or is één van de twee grote exporteurs van Uruguay. De relaties gaan verder dan puur van leverancier. Zo geven wij ze ook technische begeleiding. Het land is dan een kleine speler, maar probeert zich op het vlak van duurzaamheid en MRL-beleid te onderscheiden met citrus dat voldoet aan de strengste retailnormen. Dat is een speerpunt waarbij ze ver met ons meegaan. Daarbij staat het citrus uit Uruguay bekend om zijn kleur en smaak. Door de relatief grote verschillen tussen de dag- en nachttemperatuur levert Uruguay een homogeen gekleurd en smakelijk product af", vervolgt de importeur."Nu hebben we Satsuma's en we schakelen in mei over op de Clementines, waarna we gedurende het seizoen ook ClemenVilla's, Nadorcott en Ellendales binnenkrijgen. Verder bieden we de hele range sinaasappelen aan van Navelina's, Navel Late, Lane Late, Salustiana's en Valencia's. Uiteraard zullen de citroenen van Urudor óók weer een belangrijk speerpunt zijn in ons assortiment komende zomer. Traditiegetrouw gaan veel vroege mandarijnen naar de Scandinavische, Britse en Russische markt en komen met de gekleurde mandarijnen de Poolse en Duitse markt in beeld, maar we hebben klanten door heel Europa", vertelt Eddy.

Europa grootste afnemer
Hij ziet de export naar Europa niet onder druk komen als gevolg van een toenemende export naar andere markten. "Europa is altijd de grootste afnemer van citrus uit Uruguay geweest. Men levert ook aan Brazilië en de Verenigde Staten, maar in mindere mate. Voor markten als het Verre Oosten ligt Uruguay logistiek niet zo gunstig. Uruguay zal Europa altijd nodig hebben, in tegenstelling tot bijvoorbeeld citrustelers in Zuid-Afrika, die veel minder afhankelijk zijn van de handelsstromen naar Europa."Voor meer informatie:
Eddy Jager
Jaguar, the Fresh Company
Tel: 0180 750 566
eddy.jager@jaguartfc.nl
www.jaguarthefreshcompany.com

Publicatiedatum: 19-4-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: