Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Moeilijk om nog echte goede peren te vinden"

Tholen - "Door het herfstachtige weer dit weekend is de vraag naar aardbeien gedaald en zijn de prijzen voor aardbeien per punnet dik een euro gezakt. De Paasweek was goed, de prijzen lagen hoog, maar het weer viel tegen. Voor de aardbeien moet het zonnetje schijnen en deze ochtend (18 april) viel de regen met bakken uit de hemel. Dan kunnen de marktkramers niet veel doen. Er komt maar weinig volk met die regen. De aardbeien zijn in vergelijking met vorige week flink gezakt", vertelt groothandelaar Philippe Vandendriessche uit Heule.Nog niet veel export
Hij geeft aan dat naast het tegenvallende weer, er ook weinig export is. "Ik zie nog niet veel weg gaan naar het buitenland en dat wordt ondertussen wel tijd. Misschien dat het verandert nu de prijzen weer lager worden. Er zijn ook nog best wat Spaanse aardbeien op de markt, die nog een pak goedkoper zijn." Van ander zachtfruit biedt hij momenteel met name uitheems. "Het inlandse zachtfruit is langzaam begonnen, maar het duurt nog even voordat er echte volumes uit België en Nederland komen."

Hardfruit
In het hardfruit gaat het z'n gangetje. "Er zijn volgens mij nog voldoende appelen. In de peren is wel een prijsverandering gaande. Het is moeilijk om nog echt goede peren te vinden. Harde groene peren worden schaarser in België. Die prijs is in twee weken tijd 10 tot 15 cent hoger geworden. Veel mensen willen gewoon goede. Licht getinte peren vinden moeilijker hun weg naar de consument."

Voor meer informatie:
Philippe Vandendriessche
Vandendriessche
Vier Linden 1 H
8501 Heule
Tel: 056 257304
Gsm: 0476 543722
Fax: 056 257804

Publicatiedatum: 19-4-2017
Auteur: Gertrude Snoei
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: