Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Heger, Wipa:

"Als Pasen twee weken eerder was geweest, had de aspergeprijs er heel anders uitgezien"

Tholen - De grote aanvoer van de verwarmde teelt zorgde voor spotgoedkope asperges bij de start van het seizoen. "Dat was eigenlijk nog nooit gebeurd en viel even tegen. De afgelopen jaren was de vroege teelt juist erg goed", blikt aspergeteler Paul Heger van het bedrijf Wipa uit Velden terug. "Maar het goede weer zorgde voor grote producties en ook de late Pasen heeft zeker zijn invloed gehad."



"Pas als de restaurants en de grotere supermarkten de asperges op gaan pakken, komt er schot in de aspergeverkoop. Nu kwam de aanvoer te vroeg. Als Pasen twee weken eerder was geweest, had de prijs er heel anders uitgezien", vervolgt de teler. "Gelukkig is het afgelopen week voor Pasen wel erg druk geweest in de aspergeverkoop. De prijs zie je nu ook aantrekken door het koude weer. Vorige week lagen de prijzen van de dubbel A-asperges rond de 4,50 euro, vanmorgen was de prijs van dubbel-A opgelopen tot 6 euro."

Paul heeft bij zijn winkel op een areaal van 0,6 hectare asperges staan waar 8.000 kilo asperges vanaf komen en teelt daarnaast nog op 20 hectare in de kassen en buitenteelt in Limburg, die hij direct verkoopt aan groothandels in de Randstad. Naast een boerderijwinkel in Lijnden (bij Badhoevedorp) heeft hij zaterdag ook een winkel in Zoetermeer geopend. "We hebben er de eerste asperges bij de boerderij aangelegd, die we in het seizoen verkopen. Dat loopt fantastisch, de Paasomzet was hier beter dan ooit. We zien de komende weken positief tegemoet. Een zonnetje is daarbij altijd welkom, wat dat stimuleert altijd de aspergeverkoop."

Voor meer informatie:
Paul Heger
Wipa
Rijksweg 67
5941 AB Velden
Tel: 077-4723620
wipa.velden@home.nl