Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Edeka E-center Gaimersheim wordt verwarmd zonder fossiele brandstoffen

Het Edeka E-center Gaimersheim is als eerste supermarkt van Bayern met 'platina' onderscheiden door de 'Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen' (DGNB). Een jaar na de opening behaalde de vestiging het eindcijfer 1,45 en daarmee de hoogst mogelijke DGNB-status.In het kader van de tweede vestigingsaudit beoordeelde de DGNB onder andere criteria als 'ecologische en economische kwaliteit' van de nieuwbouw, zijn 'socioculturele en functionele' kwaliteit evenals de 'technische kwaliteit en proceskwaliteit' ter plaatse. Reeds tijdens de opening van het E-center in Gaimersheim, in het voorjaar van 2016, vond er een eerste audit plaats waarbij het Edeka center reeds aan de vereisten voor de DGNB-certificering 'goud' voldeed. Inmiddels is dit dus uitgegroeid naar de 'platina'-status.Klimaatvriendelijk en toekomstgericht concept
Energie-efficiëntie heeft de hoogste prioriteit bij het E-center in Gaimersheim: het complete gebouw wordt verwarmd zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen. Daarbij zorgt de integrale opwekking van warmte en kou voor een optimale energie-opwekking. De energiestromen worden intelligent geleid en overtollige thermische energie wordt opgeslagen. In het E-center wordt bovendien uitsluitend gebruik gemaakt van energiebesparende LED-lampen. Het verlichtingsconcept past zich automatisch aan het voorhanden zijnde daglicht aan. Het E-center Gaimersheim is ook ingericht op nieuwe mobiliteitsconcepten. Op de parkeerplaatsen zijn er namelijk oplaadzuilen voor elektrische auto's en e-bikes om de voertuigen van stroom te voorzien.

Met het oog op het constant veranderende consumentengedrag kunnen levensmiddelen ook in de online-shop van het E-center bestellen. Deze kunnen vervolgens ook na winkelsluitingstijd uit een E-Box worden afgehaald.

Publicatiedatum: 20-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: