Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Eetrijpe Chinese Guixiang mango's goed houdbaar

Momenteel is het seizoen van Guifei mango's uit Hainan aan de gang. In tegenstelling tot vroeger stelt de consument steeds hogere eisen aan de kwaliteit en smaak van mango's. De laatste jaren neemt ook de vraag naar rijpe mango's geleidelijk toe. "Hoewel de vraag en retailprijzen goed zijn, brengt het telen, plukken, verpakken en vervoeren van eetrijpe mango's de nodige risico's met zich mee," vertelt KK, oprichter van Shanghai Yikailong Digital Technology.KK produceert nu voor het tweede jaar Guixiang mango's. De marktvooruitzichten zijn veel beter dan vorig jaar. Ondanks dat de mango's vier weken later dan andere Guifei mango's op de markt komen, ligt de retailprijs zo'n €0,41 hoger. Zelf met deze prijzen is een verkoopvolume van 500 dozen (4 kilo per doos) gegarandeerd. KK legt uit hoe zijn bedrijf hier in geslaagd is.


Tegenwoordig doen Guixiang mango's het goed in de retail en de leveranciers behalen goede marktresultaten. 

Kwaliteit bepalend voor afzet
"Hoewel we deze mango's pas voor het tweede jaar produceren, hebben we de laatste jaren voortdurend gezocht naar manieren om een dagelijks stabiel afzetvolume te realiseren. Aangezien de mango's geoogst worden als ze rijp zijn, worden zij dagelijks geplukt, verpakt en aan de retail geleverd. Het geheim achter het succes van de Guifei mango's is dat het verkooptempo en -volume dagelijks redelijk stabiel is. Om deze twee factoren te kunnen garanderen, moet het fruit allereerst van hoge kwaliteit zijn. Daarnaast moeten de mango's ook goed houdbaar zijn. Veel mensen denken dat het tegelijkertijd garanderen van rijpheid en houdbaarheid tegenstrijdig is maar wij denken dat het evenwicht tussen deze twee factoren te danken is aan ons teeltproces. Dit is de reden dat wij continu in contact staan met onze plantages in Hainan. We zoeken naar een partner die er hetzelfde over denkt, die de kwaliteit van ons fruit nog verder kan verbeteren en niet afhankelijk is van groeistimulatoren."


KK inspecteert de kwaliteit van de mango's op de plantage in Guixiang

"In 2014 hebben we eindelijk een eigenaar voor onze plantage in Guixiang gevonden. We zijn samen gaan werken om een Guifei mangoplantage aan te leggen, die natuurlijker en gezonder was. Het teeltproces wordt vrijwel volledig bepaald door het groeitempo van de mango's zelf. We gebruiken biologische mest en versterken de weerstand van het fruit tegen ziekten en plagen. Door op deze manier mango's te telen, ontwikkelt het fruit een heerlijke zoete smaak, hoewel de mango's wel wat later op de markt komen. Wat nog belangrijker is dat de mango's wanneer zij bewaard worden bij ongeveer 15 graden Celsius wel 5 tot 10 dagen houdbaar zijn.""Wanneer je als bedrijf zo'n goede kwaliteit kan leveren, is het gemakkelijker om de consument te overtuigen. Bovendien hebben we dankzij de promotie-activiteiten van vorig jaar veel klanten bij gekregen uit Zhejiang, Jiangsu, Hebei en Ningxia. Daarbij hebben we een partner gevonden op de importmarkt, zodat we onze Guixiang mango's aan een nog groter publiek kunnen aanbieden. Wanneer je eenmaal een klantenbestand hebt, is het eenvoudig om je verkooptempo- en volume op te voeren."

Meer verkoopondersteuning
"In tegenstelling tot eerdere jaren is het het ons dit seizoen gelukt om de verkoopprijs het hele seizoen gelijk te houden. We hebben dit gedaan omdat we wilden de investering in de plantage en retail gelijk was. We wilden garanderen dat het seizoen consistent was, ongeacht de smaak, houdbaarheid, verpakking of dienstverlening."

"Er zullen mensen zijn die vraagtekens plaatsen bij onze strategie. Zij denken dat klanten voor andere aanbieders zullen kiezen in het midden van het seizoen, wanneer de aanvoer van mango's groot is. We hebben ook nagedacht over dit probleem, maar vanwege de kwaliteit van ons fruit zijn we er vrij zeker van dat klanten ons trouw zullen blijven. Daarnaast zijn onze mango's langer leverbaar (tot eind mei) dan andere Guifei mango's omdat ze ook later op de markt komen. Begin mei, wanneer de aanvoer zijn hoogtepunt bereikt, beheersen we het dagelijkse volume door middel van onze teeltmethode. Op deze manier voelen onze verkopers minder druk."

"We hebben voor deze werkwijze gekozen omdat we deze groeiende sector willen steunen. We willen dat onze partners in Hainan vertrouwen hebben in onze teeltmethode en we hopen dat we hiermee andere telers kunnen aanzetten om hetzelfde te doen. Het biedt eindconsumenten een smakelijkere en gezondere mango en levert daarnaast een hoger rendement op. Deze positieve dynamiek zal een stimulans zijn voor de groei van de totale mangosector."


Voor meer informatie over Guixiang mango's:

KK (Mr. Fang Kaizhe)
Founder of Shanghai Yikailong Digital Technology Ltd. Co.
Telephone: +86 186 1619 5123
WeChat: quanshiwo
E-mail: 18170094@qq.com

Publicatiedatum: 18-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: