Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Regen in California doet Canadese prijzen stijgen

Als je recent versproduct hebt ingekocht in Canada, zul je misschien hebben gemerkt dat sommige gezonde voedselproducten een groter gat slaan in je boodschappenbudget dan normaal. Met name de prijs van sla heeft de afgelopen weken sprongen gemaakt van 20 tot 25 procent.

De selderijprijs heeft schrikbarende wijzigingen ondergaan en ook de prijs van bloemkool is stijgende. "Het is duidelijk wat er achter zit," zegt Michael von Massow aan de Universiteit van Guelph: te veel regen in Californië. "We klagen al vier of vijf jaar over droog weer in Californië maar wat we nu hebben is heel veel regen in de belangrijkste teeltgebieden." 

Californië is belangrijk want totdat Canada's binnenlandse productie later in het voorjaar op gang komt, moet veel versproduct uit de Verenigde Staten komen.
Canada's leveranciers van ingevoerde goederen verschuiven gedurende het jaar tussen verschillende regio's. Rond Kerst komen groenten en fruit meestal uit Californië. Later wendt Canada zich tot Arizona en andere delen van het Amerikaanse zuidwesten. En in deze tijd van het jaar is het weer Californië.

Lees meer op Globalnews.ca

Publicatiedatum: 18-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: