Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoge prijzen voor Chileense kiwi's op Europese markt

Producenten en exporteurs van Chileense Hayward kiwi's rekenen op een uitstekende opbrengst dit seizoen. In Europa is de productie van dit kiwiras dit jaar 20% lager dan vorig jaar. Het kleinere volume zal zijn weerslag op de prijzen hebben en daar zullen bedrijven zoals Exportada e Importada Vivaldi van kunnen profiteren. "We verwachten dat bij aanvang van het seizoen de prijzen voor middelgrote kalibers op de Europese markt tussen de €2,20 en €1,30 per kilo zullen liggen. De prijzen voor de grote kalibers zullen tussen de €1,40 en €1,50 per kilo liggen," vertelt Tomas Acuña Vivaldi, directeur van Exportada e Importada Vivaldi.



Het Chileense bedrijf exporteert haar kiwi's naar bestemmingen over de hele wereld. Zo'n 45% van het volume gaat naar Azië, 30% naar Europa, 15% naar Latijns-Amerika en 10% naar het Midden-Oosten.

"We hopen dit seizoen ongeveer 150 containers te exporteren," vervolgt Acuña. Dit jaar zijn er echter nog twee andere factoren die van invloed zullen zijn op het Haywardseizoen. Ten eerste is het seizoen een paar weken eerder van start gegaan dan vorig jaar, wat tot hoge verwachtingen heeft geleid op Aziatische en andere markten, waar er goed betaald wordt voor de eerste volumes van het seizoen," legt Acuña uit. "Anderzijds duurde het Europese kiwiseizoen vorig jaar tot juni, waardoor er minder ruimte op de markt was voor Chileense kiwi's."

Voor meer informatie:
Tomás Acuña Vivaldi 
Exportadora e Importadora Vivaldi
Telf.: +54 9 11 2241 5367
Publicatiedatum: