Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




Patrick Stoffels (BUD): "Ook in Nederland steeds meer belangstelling"

Chileens kweeperenseizoen begonnen

Tholen - Een nog redelijk onbekende fruitsoort, zo mag je de kweepeer wel noemen. "In Zuid-Europa is het een algemeen bekende vrucht. Ook hier in Nederland komt de exoot steeds meer in de belangstelling. Momenteel is de vraag naar kweeperen nihil. De reden hiervoor was dat er een aantal weken nagenoeg geen kweeperen beschikbaar waren. De volumes kweeperen waren klein, omdat het Chileense seizoen op punt van beginnen stond en de Turkse kweeperen niet meer beschikbaar waren, maar vandaag hebben wij de eerste container ''nieuwe oogst'' ontvangen. Ik verwacht dat het Chileense seizoen zo'n drie maanden duurt", vertelt Patrick Stoffels van BUD Holland.



Kweeperen worden nu vooral in Zuid-Europa, Turkije en Chili geteeld. Rauw is een kweepeer veel te hard en te zuur om te eten, maar kweeperen worden daarom ook vaak gebruikt voor compote. De Portugese naam is 'marmelo' en daar komt het woord marmelade vandaan. "Kweeperen ruiken heerlijk friszuur en worden daarom wel als natuurlijke luchtverfrisser gebruikt. Ook kan van de schil nog kweepeerlikeur worden gemaakt", besluit Patrick.

Voor meer informatie:
Patrick Stoffels
Bud Holland
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
Tel: +31 (0) 174-535354
p.stoffels@bud.nl
www.bud.nl 

Publicatiedatum: 14-4-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: