Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Patrick Stoffels (BUD): "Ook in Nederland steeds meer belangstelling"

Chileens kweeperenseizoen begonnen

Tholen - Een nog redelijk onbekende fruitsoort, zo mag je de kweepeer wel noemen. "In Zuid-Europa is het een algemeen bekende vrucht. Ook hier in Nederland komt de exoot steeds meer in de belangstelling. Momenteel is de vraag naar kweeperen nihil. De reden hiervoor was dat er een aantal weken nagenoeg geen kweeperen beschikbaar waren. De volumes kweeperen waren klein, omdat het Chileense seizoen op punt van beginnen stond en de Turkse kweeperen niet meer beschikbaar waren, maar vandaag hebben wij de eerste container ''nieuwe oogst'' ontvangen. Ik verwacht dat het Chileense seizoen zo'n drie maanden duurt", vertelt Patrick Stoffels van BUD Holland.



Kweeperen worden nu vooral in Zuid-Europa, Turkije en Chili geteeld. Rauw is een kweepeer veel te hard en te zuur om te eten, maar kweeperen worden daarom ook vaak gebruikt voor compote. De Portugese naam is 'marmelo' en daar komt het woord marmelade vandaan. "Kweeperen ruiken heerlijk friszuur en worden daarom wel als natuurlijke luchtverfrisser gebruikt. Ook kan van de schil nog kweepeerlikeur worden gemaakt", besluit Patrick.

Voor meer informatie:
Patrick Stoffels
Bud Holland
Transportweg 67
2676 LM Maasdijk
Tel: +31 (0) 174-535354
p.stoffels@bud.nl
www.bud.nl