Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
"Cocaïne-pand" ABC-terrein Poeldijk onterecht gesloten

Tholen - Ondanks vermoedelijke cocaïne-handel had een pand op het ABC-terrein in Poeldijk niet voor twaalf maanden gesloten mogen worden. De burgemeester van Den Haag sloot het pand wegens cocaïne-handel, maar omdat de drugs vroegtijdig werden onderschept, is er vanuit het pand nooit daadwerkelijk gehandeld. Dat heeft de Raad van State gisteren bepaald.

Het gaat om een pand dat in september 2015 voor twaalf maanden gesloten werd. De Belgische politie vond die maand meer dan 40 kg cocaïne in een partij groenten in de haven van Antwerpen. De partij was geadresseerd aan een bedrijf uit Poeldijk. De cocaïne werd eruit gehaald en de groente werd doorgelaten. Toen de ondernemer de dozen ophaalde in Poeldijk en naar zijn bedrijfspand reed, is hij aangehouden.

De burgemeester besloot daarop het pand voor twaalf maanden te sluiten wegens overtreding van de Opiumwet. De ondernemer maakte bezwaar en stapte uiteindelijk naar de rechter. Die bepaalde dat het pand inderdaad onterecht gesloten was. Doordat de cocaïne in Antwerpen uit de lading is gehaald, is er niet daadwerkelijk gehandeld vanuit het pand. Een poging daartoe is onvoldoende voor deze maatregel.

De burgemeester is het daar niet mee eens en stapte naar de Raad van State. Volgens hem is het wel het aannemelijk dat er wel drugs werden verkocht. Niet alleen in deze situatie, maar ook al eerder. Er waren namelijk al twee meldingen gedaan bij Meld Misdaad Anoniem. Bovendien was er al eerder gedoe: uit het onderzoek Bosgrasuil blijkt dat in september in een koel- en vrieshuis 57 kg cocaïne is aangetroffen in de wanden van pallets in een container met cassaves die ook voor dit bedrijf bedoeld waren.

Maakt niets uit, vindt de Raad van State. Er waren geen drugs aanwezig in het pand dus er was geen grond voor deze bestuursrechtelijke maatregel.

Lees de hele uitspraak hier.

Publicatiedatum: 13-4-2017
Auteur: Arlette Sijmonsma
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: