Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Andres Kuratomi - Bengal Agrícola

Natuurrampen hebben geen invloed op Colombiaanse ananas productie

Colombia heeft te maken met zware neerslag. Dit heeft tot natuurrampen geleid in regio's zoals Mocoa. Volgens Andres Kuratomi van het bedrijf Bengal Agrícola bevindt de Colombiaanse ananasteelt zich op geruime afstand van het rampgebied. De ananassector is zodoende niet getroffen door tegenslagen. Daarnaast hebben Colombiaanse ananastelers voldoende infrastructuur voor drainage- en irrigatie om de zware neerslag het hoofd te kunnen bieden. 

Onderscheidend vermogen

Ondanks de huidige situatie staat Colombia er juist om bekend dat er doorgaans minder regen valt. Dit is een voordeel voor Colombiaans ananas ten opzichte van de concurrentie vanuit Costa Rica. Colombia kan volgens Kuratomi een serieuze concurrent zijn voor Costa Rica. In plaats van direct de concurrentie aan te gaan, wil Bengal Agrícola liever zijn producten zich laten onderscheiden door middel van kwaliteit en de oorsprong.

18% meer volume 
De belangrijkste exportmarkten voor Bengal Agrícola zijn Europa en de VS. Daarnaast levert het bedrijf aan de binnenlandse markt. "In Europa zijn onze belangrijkste markten Spanje, Portugal en Italië. Ook hebben we een nieuwe markt gevonden in Duitsland," legt Kuratomi uit. Hij verwacht dat zijn bedrijf gaat groeien. "We hebben het hele jaarrond productie. Tijdens dit seizoen verwachten we dat ons volume met 18% toe gaat nemen. Ook ramen we een stijging in export van 20%."

Vergelijkbare prijzen
Het totale aanbod op de wereldmarkt voor ananas is op dit moment vrij laag. Zodoende worden er nu hoge prijzen verkregen op de Europese markt. "De prijzen voor Colombiaans ananas zijn vergelijkbaar met die van de beste ananas in Costa Rica," zegt Kuratomi.

Meer informatie:
Andres Kuratomi - General Manager of Bengala Agricola
Bengala Agrícola
Ctra. 1 No. 24 - 56 Edif. Colombina Piso 7, Oficina 707
Cali, Valle del Cauca, Colombia
PBX: (57-2) 4855974
www.agroriocas.com
Publicatiedatum: