Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Flink meer Spaanse Verna citroenen

De productie van de Spaanse Verna citroenen is in vergelijking met vorig jaar aanzienlijk toegenomen. Het totale volume zal naar verwachting van 193.680 ton in 2016 naar 300.000 in 2017 stijgen (+55%). De belangrijkste oorzaken hiervan zijn de impact van de regen deze winter en de inwerkingtreding van meerdere nieuwe plantages. De Verna citroenoogst zal in april van start gaan en de Spaanse citroenoogst zal ten minste tot eind juli duren en mogelijk zelfs tot augustus. 

De Spaanse Verna citroenen zullen echter niet de enige citroenen op de Europese markt zijn. ArgentiniŽ en Zuid-Afrika hebben ook een citroenproductie in 2017 verhoogd. Dit resulteert in een groter aanbod en meer druk op de Europese markt. Dit zal vooral in juni het geval zijn, omdat de oogst op dat moment in de twee landen in volle gang is. De komende maanden zal er waarschijnlijk veel concurrentie zijn. Dit jaar zal heel anders zijn dan vorig jaar, toen de oogst in Spanje erg laag was en er weinig citroenen vanuit het zuidelijk halfrond kwamen. 

Met deze productievoorspellingen en de onzekerheid over de ontwikkeling van deze oogst worden verkoopactiviteiten beperkt. De activiteiten zullen alleen van start gaan als de oogst begint, afhankelijk van de ontwikkelingen. In de context om weer terug te gaan naar de normale situatie, zal de verkoop bepaald worden door de commerciŽle kwaliteit. Batches met een groot aandeel grote citroenen zullen niet aantrekkelijk zijn voor de verse markt en de bewerkingsindustrie. 

AILIMPO verwacht dat de positie van Spanje door de citroenoogst op de EU markt versterkt wordt. Spanje onderscheidt zich van de anderen door de goede service. Ook is de citroen vers en kan het product binnen 72 uur na de oogst in de winkel liggen. Daarnaast onderscheiden de telers zich door hun certificering onder de GlobalGAP en GRASP protocollen. 


Publicatiedatum: 13-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: