Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Trops vervangt aromatische kruiden door avocado en mango

De in Vélez-Malaga gevestigde coöperatie Trops houdt zich vooral bezig met het telen van exotische producten zoals avocado en mango. Het bedrijf verhandelt ook de productie van ongeveer 2300 families en heeft besloten om geleidelijk één van zijn mindere bekende lijnen te beëindigen: de teelt en verkoop van aromatische kruiden.

Dit nieuws is aangekondigd door de manager van deze afdeling, Enrique Colilles, terwijl hij vertelt dat de productie van peterselie en koriander was bedoeld voor het Verenigd Koninkrijk. "Op een gegeven moment zorgde deze lijn voor een jaarlijkse omzet van ongeveer drie miljoen euro, maar nu zijn er nog maar drie of vier families binnen de hele groep die zich bezighouden met het telen van kruiden. Daarom hebben we besloten om deze lijn los te laten en ons te specialiseren in avocado's en mango's. "

Juan Ferrer benadrukt dat het geheim van aromatische kruiden in La Axarquia niet het klimaat in de Oostelijke regio is, maar de aandacht die besteed werd aan de bosjes van 30 gram waar in het Verenigd Koninkrijk vraag naar was.

Omdat de vraag naar aromatische kruiden zeer specifiek is, was het de laatste twee jaar erg moeilijk om geschikt akkerland te vinden. Door de daling van de pond is een verdere afname in de vraag naar aromatische kruiden ontstaan. Deze is vergelijkbaar met de vraag van decennia geleden. Juan Ferrer zegt dat er vaker afnames en toenames van de prijzen van aromatische kruiden zijn geweest. Een mogelijke optie de laatste maanden was het zoeken naar nieuwe markten, maar mogelijk was het daar al te laat voor. 

Bron: laopiniondemalaga.es

Publicatiedatum: 13-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: