Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Keniaanse avocadotelers willen directe toegang tot EU-markt

Om hun avocado's rechtstreeks aan de Europese markt te kunnen leveren, overwegen kleinschalige telers in de Keniaanse regio Murang'a de oprichting van een coöperatie.

Het initiatief vloeit voort uit het regeringsprogramma waarbij vorig jaar gratis avocadoplanten van het populaire ras Hass werden verspreid. Naar schatting hebben zo'n 30.000 telers gebruik gemaakt van dit programma en de eerste volumes Hass worden aan het einde van dit jaar verwacht.

"We zijn er vast van overtuigd dat de avocado een belangrijker handelsgewas zal worden dan koffie. Zodra we de hele cyclus voltooid hebben, kunnen we beginnen met de export naar Europa," legt de gouverneur van Muranga uit. 

"In Kenia ligt de gemiddelde avocadoconsumptie rond de twee tot drie kilo per persoon per jaar. Dit is veel lager dan in Europa, waar de gemiddelde jaarlijkse consumptie rond de tien tot vijftien kilo per persoon bedraagt. Kenia produceert jaarlijks 115 ton avocado's, waarvan 70% geproduceerd wordt door kleinschalige telers," aldus de gouverneur. 

Publicatiedatum: 18-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: