Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keniaanse avocadotelers willen directe toegang tot EU-markt

Om hun avocado's rechtstreeks aan de Europese markt te kunnen leveren, overwegen kleinschalige telers in de Keniaanse regio Murang'a de oprichting van een coƶperatie.

Het initiatief vloeit voort uit het regeringsprogramma waarbij vorig jaar gratis avocadoplanten van het populaire ras Hass werden verspreid. Naar schatting hebben zo'n 30.000 telers gebruik gemaakt van dit programma en de eerste volumes Hass worden aan het einde van dit jaar verwacht.

"We zijn er vast van overtuigd dat de avocado een belangrijker handelsgewas zal worden dan koffie. Zodra we de hele cyclus voltooid hebben, kunnen we beginnen met de export naar Europa," legt de gouverneur van Muranga uit. 

"In Kenia ligt de gemiddelde avocadoconsumptie rond de twee tot drie kilo per persoon per jaar. Dit is veel lager dan in Europa, waar de gemiddelde jaarlijkse consumptie rond de tien tot vijftien kilo per persoon bedraagt. Kenia produceert jaarlijks 115 ton avocado's, waarvan 70% geproduceerd wordt door kleinschalige telers," aldus de gouverneur. 
Publicatiedatum: