Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe uienenoogst overlapt met oude

Spanje: tekort aan knoflook in opslag

Spaanse bedrijven, die knoflook telen en verkopen, hebben op dit moment weinig voorraad in hun opslag. "Er is weinig knoflook beschikbaar voor de verkoop, omdat de meeste bedrijven de knoflook die ze nog hebben bewaren voor de afspraken die ze al hebben gemaakt met hun klanten," zo legt een exporteur van Spaanse uien en knoflook uit. De eerste oogst van de Spaanse knoflook wordt begin mei in Andalusië verwacht. De eerste export zal dan tussen eind mei en het begin van juni plaats vinden.

Overlapping
De eerste Spaanse lente-ui en 'Babosa' uien, geteeld in Andalusië en Valencia, zijn eerder dit jaar gearriveerd en zijn ook al beschikbaar op de binnenlandse markt. Dit terwijl er ook nog genoeg uien in de bewaring zitten. "Zolang de uien in de opslag van goede kwaliteit zijn, zullen exporteurs niet voor deze jonge uien kiezen. Deze uien zijn namelijk zachter en hebben een dunnere schil," legt de exporteur uit.

De uien, die nu in de opslag zitten, zijn duurder geworden na een campagne met lage prijzen in vergelijking met de succesvolle campagne vorig seizoen. De oogst was dit jaar beter qua hoeveelheden, omdat het areaal is toegenomen en er minder vraag naar de producten is vanuit derde landen, zoals Brazilië.

Publicatiedatum: 19-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: