Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Record bananenimport in Oekraïne

De bananenconsumptie groeit in Oekraïne. Dit meldt APK-Inform: Vegetables and Fruits. De import is in Oekraïne sinds het begin van het seizoen verdubbeld. 

In de periode tussen september 2016 en februari 2017 importeerde Oekraïne 171.000 ton bananen. Dit is het hoogste aantal sinds de onafhankelijkheid van het land. Een seizoen eerder bedroeg de import nog 87.000 ton. 

De belangrijkste bananenleverancier aan Oekraïne is Ecuador. Dit land is dit seizoen goed voor 63% van alle import. Het aanbod van de Ecuadoraanse bananen aan de Oekraïense markt is sinds het begin van het seizoen bijna 40% toegenomen.

Experts denken dat de prijsdaling van bananen een belangrijke oorzaak is voor de toegenomen consumptie. Op dit moment worden bananen verkocht door groothandelaren voor 26-28 UAH/kg (0,90-0,97 Euro/kg). Dit is 4-7% goedkoper dan begin april 2016.

Publicatiedatum: