Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Carrefour Roemenië richt coöperatie op

Carrefour Roemenië heeft zojuist de Vărăști Carrefour Landbouwcoöperatie opgericht. Dit is nieuw voor het land. Het is de eerste coöperatie die wordt gesteund door een supermarkt. Het initiatief is bedoeld om de kloof tussen Roemeense klanten en de telers te overbruggen door de verkoop van producten van hoge kwaliteit, waardoor een eerlijke relatie tussen beide partijen ontstaat. Op deze manier kan Carrefour Roemenië ook bijdragen aan de ontwikkeling van de binnenlandse landbouwsector, zowel op korte als op lange termijn.



Groenten
De Vărăști coöperatie bevindt zich minder dan 30 km van Boekarest en spreidt zich uit over 60 hectare (inclusief 15 hectare solaria) met een jaarlijkse productie van zo'n 5000 ton groenten. Hier worden onder andere tomaten, sla, paprika, courgette, bonen, aubergine, kool, selderij, ui, knoflook, dille, peterselie, maggiplanten, spinazie, melde, sierui, brandnetel, radijs, rode ui en astrantia geteeld. De coöperatie brengt groenten van meer dan 80 telers uit de regio bij elkaar. Klanten kunnen de producten van de coöperatie in alle winkels van de Carrefour Group in heel Roemenië vinden.

Om de groenten zo snel mogelijk aan de klant te kunnen leveren, heeft Carrefour een opslagfaciliteit van 300 m2 gebouwd in Vărăști. Hier kunnen de lokale boeren hun producten opslaan. Vanuit deze plek worden de groenten dan vervoerd naar het centrale magazijn, waarna ze geleverd worden aan winkels van Carrefour door het gehele land. Carrefour heeft bovendien opvouwbare en herbruikbare plastic kratten aan de boeren gegeven. Dit betekent dat de boeren niet steeds houten of kartonnen kratten aan hoeven te schaffen. Ook zullen de prijskaartjes die bij de producten horen informatie bevatten over de afkomst van het product. Op deze manier kunnen de klanten zelf de keuze maken om de Vărăști Carrefour Landbouwcoöperatie te steunen door middel van de aankoop van hun producten.

bron: carrefour.com

Publicatiedatum: